De zaktrekker :-)

Nieuwe foto,s onderaan




De zaktrekker😁. Hier Jan in een filmpje met een vernuftig Chinees apparaat voor het aandraaien van vlecht draad voor het aan elkaar vlechten van beton ijzer.  Het komt oorspronkelijk uit de zakken industrie om zakken dicht te binden met draad 😉 Je kan er ook heel goed vloerverwarmingsbuis mee vastzetten aan het beton netje. Normaal te koop voor €30,- Via marktplaat €5,- per stuk. Dit scheelt straks een bezoek aan de huisarts voor het beroemde tunnelsyndroom in de polsen.

Het lot van een tijdelijke bouw weg na een fikse natte week😆

Hieronder zit de regenput. Volgens mij vergeten aan te sluiten op het riool.

Ingezaaid met gras. 





Een akkerrand ingezaaid met weidebloemen en zonnebloemen. Laat nu de regen maar komen. 

Op een morgen na de harde NW wind lagen er allemaal rupsen op de kavel. Wie weet het. Een Engerling of toch een processierups.




De slotgracht op de juiste diepte uitgegraven.

 


Tegen deze latten wordt de bekisting geniet. Hier zie je ook de dwars plankjes op de juiste hoogte ingegraven. Hier komen de afstandhouders van het betonstaal op te staan zodat die niet in het zand wegzakken.. 

Het lijken wel tramrails

De eenzame graver Wim levert goed werk. Hier wordt de fundatie gegraven van de garage/hobbyhok


Bijzonder om te zien dat het aangetrilde zand zo blijft staan. Het droogt nu wel langzaam op. Of dit zo mooi in vorm blijft is nog maar de vraag. 





De boer zaait zijn mais. 

68 platen OSB 244 x 59 cm. Toen alle bekisting er in zat 50 cm over. Wat een strakke planning😄





Raar😆 om te zien dat om 02.25.38 uur, iemand aan je huis heeft gewerkt😅

De bekisting van de garage zit er nu ook in.



De wind (6 bft)  giert samen met het opwaaiend zand over de bouwplaats
Gezandstraald dus
    

360 planken van 20 cm bij 4 meter. Een van de laatste Syberisch Larix op de Nederlandse markt. 
5,4 kuub. Hierna komt het (gelukkig) niet meer. We konden het nog aanschaffen maar wel zelf voor opslag zorgen. Dat is gelukt. De aanhanger kan er ook nog bij😅



Hier zie je de hoeveelheid goed. De chauffeur parkeerde een straat terug ivm evt een te smalle doorgang in de straat en vroeg zich af wat in deze woonwijk iemand met al dit hout van plan was. haha. Op een meegebrachte vorklift zelf losser, stond het snel op de oprit. 

Als deze planken moeten nog door ons gezaagd worden in barcode motief. 

Best duurzaam hout. Hoeft niet geverfd te worden. Door de hoeveelheid hars in het hout is het super stabiel aan de gevel. Het gaat naar een paar jaar vergrijzen. 

Langzaam groeiend Larix. Zie de jaarringen. 

Zaterdag doen we een poging om aan het werk te gaan op de bouwplaats. Het is onbegonnen werk. De wind is pal oost en waait ongeremd vanaf het boerenland. Windkracht 6-7 uit het OZO. 
We worden gezandstraald. Nog even en de honderden m3 waaien over Wagenborgen. 
We gaan maar het werk voor bereiden van het betonstaal. Voor elke fundatiebalk maken we het staal op maat en bundelen het in balk A tm H. Ook dit is weer een gereken van jewelste. Het is ook belangrijk dat je in een keer alles goed af zaagt anders heb later gewoon ergens te weinig of het past niet.. Het lijkt te lukken. 
Om 15.00 komt er nog bezoek van onze vaar vrienden uit Delfzijl en de hond. 
Inmiddels waait het zo hard dat we het voor gezien houden. We pakken in en geven de wilde bloemen nog maar even een plens water. Die hebben het zwaar door het uitblijven van de regen. Net als het gras.
Het is niet anders. 

Reacties

Populaire posts