De heren van Nordic Ecohome

Het aankoop proces bij Nordic Ecohome ging eigenlijk heel soepel. We zochten als zelfbouwers een bedrijf uit het noorden van het land, wat het aankoop proces begeleidt van een houten huis. We doen het liefst zaken met de noorderlingen omdat daar geldt; afspraak is afspraak en geen wollig er om heen draaien. Gewoon doen waarvoor je staat.

Dat gaat zeker op voor de heren van Nordic Ecohome. Vanuit de kennismaking en de uitleg van ons, wat wij graag wilden zijn we er in een paar gesprekken uitgekomen. Veel is mogelijk. Wij hadden een eigen architect en Jan heeft best veel bouwervaring dus het aan tafel proces ging best soepel. Maar als je alles aan hen wilt uitbesteden kan dat zeker ook. 
De aankoop van de kavel en de welstand bij onze gemeente was ontzettend veel stroperiger.

Het proces met Palmatin in Estland was soms bijzonder. Het is heel goed dat Henk daar tussen zit. Hij heeft een prima contact met de fabriek. In de vragen die de fabriek en wij hadden is Henk een prima intermediair. Meestal heb je binnen een half uur het antwoord op je vraag alweer retour. Zelden duurt het langer dan een dag. De andere Henk is de man met de bouwexpertise. 
Wel adviseer ik, als je niet zoveel bouwervaring hebt, meer op de expertise van Henk en Henk van Nordic Ecohome af te gaan en die in te zetten. 

We merken het ook bij de after-sales. Bij de lossing van het pakket is Henk ter plaatse aanwezig,  zorgt voor advies en lost het probleem van  "verdwenen" truck op via Estland.  Een paar weken  later is er van een onderdeel door de fabriek te weinig geleverd. Binnen 24 uur is het bij ons op de bouwplaats vanuit Estland.  Dat is service waar je wat aan hebt.

We hebben als zelfbouwers het aankoop, realisatie en afhandelings proces bij Nordic Ecohome als zeer soepel, prettig en volgens afspraak ervaren. 
Het volgende huis, als die er ooit nog komt, wordt er weer een van Nordic Ecohome.

Naschrift 5-03-'23; nadat het pakket is gebouwd constateren we dat er helemaal geen fout of afwijking in het huis of de logs zit. We merken dat ook weer met het monteren van het felsdak.  Er zitten 40 lagen logs in het huis en je zou verwachten dat je wel eens wat tegen komt. Niets. Zelfs alle doorboorde lichtleidingen in de logs van het huis zitten keurig op elkaar. Deuren, glas en beslag alles klopt. Dat maak je tegenwoordig niet veel meer mee.  Compliment voor de leverancier. Zowel Nordic Ecohome als Palmatin. 

 
Het bouwbord. Wat nou als je een CLT (Cross Laminated Timber) huis besteld😏



Henk en Henk van Nordic Ecohome op bezoek.

Het bord staat er niet zomaar!


Nu nog recht.

Reacties

Populaire posts