Hoera! De 2 Estlandse trucks met het huis rijden Wagenborgen binnen.

Eindelijk is het zover. Na 3000km komt om 8 uur de eerste truck De Burcht binnenrijden. Eindelijk zakt de langdurige spanning van een huis laten bouwen in een potentieel oorlogsgebied. Het gaat nu vast goedkomen. 
Bij het lossen is Henk van Nordic Ecohome aanwezig. Een hele fijne ( after sales) service van hen. Dat deze service ook nodig is er is blijkt later. Henk weet wat er globaal in de pakketten zit en kan aanwijzingen geven waar en hoe te lossen


De eerste truck uit Estland. 

De gordijnen gaan open en daar ligt het huis. Helemaal achter in staan de ramen en deuren. Dit is eigenlijk truck 2.  



De 1e truck wordt gelost door Arjen Klungel Grondwerken uit Siddeburen die ook onze bouwkavel heeft uitgegraven. Dit gebeurd met een super machine. We dachten dat er een normale verreiker zou komen maar dit was er een waarvan de lepels ook nog alle kanten op konden draaien. Zeer handig met deze lange lastige pakketten. 


 

Hier zie je dat een pakket moeiteloos boven de hekken en langs lantaarnpalen wordt gedraaid middels dat draai systeem. Hier de nokbalk. 


Hier een pakket van 11 meter.

Maar Arjan zelf is ook een meester in het manoeuvreren met deze machine 

Na wat heen en weer gesleep liggen alle pakketten binnen bereik. 

Ik voel me zeer vereerd dat er nu al een laan in Wagenborgen naar mij is vernoemd terwijl ik er nog niet eens woon šŸ˜

Hier zie je de lijst van de balken. Alles ligt door elkaar om het zo economisch in het pakket te krijgen voor transport. Dit moeten we voor aanvang van de bouw allemaal nog sorteren op wand en muur. Een heidens werk. De laatste rij is de code waar in het huis de balk moet worden geplaatst. 

Het is de dag van de mooie luchten. 

Fantastisch. De 32m2 vulzand wat in de weg ligt wordt opgehaald



Zo dik is een balk van de muur. Hier zie je de laminering van de log goed.

De 2e truck wilde maar niet komen en Henk belde met Estland en Estland weer met de transport firma en die weer met de chauffeur. Hoewel beide waren voorzien van mooiste plattegronden van de locatie en de afsluiting van de N362.  De eerste chauffeur was keurig op tijd. De 2e chauffeur was al veel te laat en stond nu ergens al een uur in het dorp vast. Hij kon het niet vinden en de navigatie gaf de verkeerde plek in Wagenborgen. Maar waar.? Uiteindelijk maar naar de ingang van het Groot Bronswijk terrein gegaan en daar gewacht. Opeens kwam er een inmiddels bekende dame van ons, aanfietsen met achter haar truck nr 2. Hoera! Ze had zich afgevraagd wat die grote truck voor haar huis moest. Het vreemde kenteken en de grote van de truck deed haar een belletje rinkelen. De chauffeur sprak helaas een onbekende Oost-Europese taal. Maar na wat geprobeer in Deens en Engels (blokhouse) wist ze bijna zeker dat die truck voor ons moest zijn. Dus na het keren van de truck in het piepkleine straatje, op naar de ingang het park. Super aardig allemaal. Dat kan ook alleen nog maar in een dorp zoiets.  Hierna stapte ik op de truck naar de bouwkavel. Zaterdag werden we ook nog aangenaam verrast door haar met Deens gebak. En dat was super lekker en natuurlijk zo opšŸ˜€ Hoeveel warmer wil je het bad nog hebben in Wagenborgen. 
Na een uur was het lossen klaar en konden de trucks weer naar Duitsland. Konden Arjan en Henk weer naar huis. En wij ons verbazen over 32 ton aan hout. 

We konden een pakket vinden waar het meeste van de eerste laag in zat. Tussen het beton en de eerste laag komt eerst een hydro isoloatie van 1/2 cm. Nu betaald het extra zich uit dat de beton laag super uitgelijnd is. 



De onderkant van de balk voorzien wij van een speciale flexibele zwarte bitumen coating

De eerste laag Hoera. Alles past op de mm nauwkeurig. Nu kun je nog beter de indeling bekijken. We gaan nu deze eerste laag vastzetten met een heleboel chemische ankers in het beton. Dan heeft de zwaarste storm geen vat meer op het huis. 

 

Reacties

  1. Even een reactie van de dame van het Deens gebak. Ik zal me (al is het aan de late kant) even aan jullie voorstellen .
    Mijn naam is Diny, samen met mijn vriendin Anita volgen wij met veel
    pleizier jullie vorderingen en hopen na 6 weken weer te komen kijken.
    We wensen jullie veel bouwpleizier met dit geweldig project.


    Veel buiwpleizier

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah leuke reactie. Hoop dat er na 6 weken een hoop te zien is. Doe als je wilt ,ons geliefde Denemarken de groeten van ons.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts