Beton storten voor de plaatfundatie







Als een vlinder of libel uit haar cocon



Filmpje van de pomp


Als het zorgvuldig gevlochten betonstaal in 1 x uit het zicht.

Wat een bijzonder apparaat. Een stort afstand van 25 meter vanaf de pomp.

Het eerste beton van de 36m3 die nog komt.



Broer Frits, Zwager Wim die de zeer benodigde hulp leverden.


In totaal 4 beton auto,s zijn er geweest incl de pomp met 5 m3.

Geen betonijzer meer te zienšŸ˜• We waren alle 4 kapot van 4 uur keihard werken. Het was veel te warm en het nadeel van beton is dat het hard wordt. Ondanks dat er geen versneller in zat ging de harding razend snel. De plaat van de woning is redelijk strak maar de garage is minder goed gelukt. Maar dat is ook niet echt belangrijk. De plaat van de woning moet echt op de mm nauwkeurig. Boven op deze plaat komt nog 20 CM isolatie. Daarop de vloerverwarming en dan nog 5 cm cementvloer.  Dus niemand ziet er ooit nog wat van weer. 

En nu alles nat houden


Dit is nou een trilnaald. Die hou je 3 seconden in het beton, Net zolang tot het water boven komt en dan ga je weer naar een andere plek. De naald is loeizwaar. 



Wat een kleurenpracht!



Kijk hier doen we het voor.

Lekker smullen in de bloemenweide. Hopelijk blijven ze nog even.

Voor de plaatsing van het houten huis is het zeer belangrijk dat de eerste balken op de juiste hoogte komen. Hier vlakken we uit. De betonplaat heeft nooit die nauwkeurigheid









Tijdens de plaatsing van het huis gaan we het fort bewaken in een Albatros (DeWaard) te leen van mijn zus. Waarvoor super dank. 

Tent en plaat.

Hier zie je de indeling van het huis goed. Link; kamer, hal, Toilet, technische ruimte/bijkeuken. Rechts; Kamer Slaapkamer, badkamer. Midden een "walk trough closed" of anders gezegd kasten gang. 

 



Reacties

Populaire posts