Na regen komt zonneschijn.





Deze week staat in het teken van het opbouwen van het huis van laag 9 naar laag 14 en of 15. 
Het gaat beduidend langzamer dan de vorige week. Op hoogte werken vraagt gewoon meer tijd. Trap op trap af. En op de bouwsteiger is het gewoon wiebeliger. Maar aan het eind van de week zitten we bijna overal op 14 lagen. Laag 18 is de laag voor de plafond/vloer van de zolder. Het blijft onverminderd warm en droog. Er gaan liters koud water door. Heerlijk een koelkast in de container. De hechtingen van Jan gaan er donderdag weer uit en de blessure herstelt zich ook weer wat. Maar het zware werk van deuvels inslaan komt op mij neer deze week.



Na een regenachtige zondag (21mm regen) staat er ook 2 cm regenwater in het huis. Door de hydro isolatie stroom het niet van het beton af. Nu een soort van badkuip. Gelukkig hebben we hier een waterzuiger voor gekocht van de Lidl. Ik haal er 500 liter uit en vindt het welletjes. Nu wordt het hout aan de onderkant niet meer nat. De rest verdampt wel. 

De voorraad die vandaag verwerkt gaat worden.



Hier zie je de opbouw van de oostgevel met de 2 ramen. We moeten de constructie enigszins scheren/schoren Pas als de log over het raam geplaatst wordt, merk je de constructie sterker wordt. 


De week van de Blockhaus band. We merken dat deze band eigenlijk snel op raakt en beginnen ons zorgen te maken of we wel goed hebben begrepen dat op alle logs dit band 2 x geplakt moet worden. Dit is een smallere band dan de kruisverbindingen. We rekenen uit dat we 1500 meter aan houten logs hebben maar voor de helft aan tocht en geluid band. Deze vraag neergelegd bij onze leverancier die 3 weken bouwvak hebben. We moeten wel verder. De vraag werd vliegensvlug opgepakt door Nordic Ecohome en om 9 uur de volgende dag wisten we al dat wij het niet verkeerd begrepen hadden maar de fabriek per ongeluk te weinig had geleverd. Hiervoor heb je dus een leverancier in Nederland nodig om dit soort van zaken te behartigen. Nordic Ecohome pakt dit direct op en regelt het. Super after sales. Binnen 24 uur na de melding aan de fabriek ligt het op de bouwplaats. Het is vannacht zelfs over de bouwplaats gevlogen vanuit Estland denken we. 

Hier zie je de 2 ramen verschijnen in de topgevel.



Het keukenraam. Zoals het nu lijkt komt voor deze hele wand de keuken. Spoelbak voor het raam.

De man die zocht en zocht en uiteindelijk vond. 










We besteden veel aandacht aan het passend krijgen van de logs. Hout is een natuurlijk materiaal en in deze droogte krimpt het alle kanten op. Hier zie je goed de lange Sergant klemmen die de constructie passend moet krijgen zonder grote naden. 



De voorkant van het huis. Nu al komen de vragen waarom de ramen zo hoog in het huis staan. Het lijkt nu nog zo hoog omdat het huis hoger op de kavel komt te staan en er een stenen plint voor langs komt. .

Een blik vanaf de achter, zuidzijde.

Komt spontaan op. Juffertje in het groen. Wat een pracht plantje. Een kunstwerk van de natuur.. 



Hier komt de eerste log over de deur. Nu komt er verband in de constructie. En is het spannend of de logs aan beide kanten van de deur op gelijke hoogte uitkomen.  Onze nauwkeurigheid lijkt zijn vruchten af te werpen.



Hier zie je de logs de hoogte in gaan.

Dat aantrekken van de logs naar elkaar toe gaat soms best ver. Hier zie je een professionele spanband die echt wel 500 kg kan aanspannen. Het hout wijkt geen mm en blijft weerbarstig.. 

Prachtig! Parels dauw die op het tent doek liggen en aan geschenen worden door de laagstaande zon. Van onderen gefotografeerd. 

Het is net of ze aan de onderkant van de luifel hangen. 

 

Reacties

Populaire posts