Bloed zweet en tranen.

Deze 2 weken stonden in het teken van log laag 18 en 19 en de zolderbalken. Het is erg heet en gort droog. Drinken doen we veel. Vaak 3 liter of meer op een dag. Het is ook nog eens zwaar werk. de allerlaatste 2 logs van de beneden verdieping zijn 8,60 lang en wegen 130 kg. Om dat op 2,40m te brengen vergt bloed,zweet en tranen. De tranen dan door voldoening dat het gelukt is 😆




De zonnelader voor mijn telefoon doet goede zaken. Al 14 dagen niet aan het vaste net geladen.

Hier de achterkant met op de een na  hoogste log het eerste oortje voor het dak.






Het labyrint





Het regende ook nog even tussendoor. 600 liter uit het huis gestof (water)zuigd.

Een zwembad.

Een bootvriendin (Noortje)  zag dat we wel wat spierkracht konden gebruiken in de vorm van ijzer uit de Spinazie. Een soort Popeye the Sailor men😁


Van andere bootvrienden kregen we lekkers (Kanelbullar) uit Zweden, om dit land vooral niet te vergeten nu we er niet varen dit jaar.



Hier gaat zo de 8,61 m 140 kg zware log naar boven.

                                   

Dit vinden wij de zwakste plek die de fabriek heeft uitgedacht voor de log/dak constructie. Hier gaan we nog iets anders voor bedenken.

Hoera t/m laag 19 zit er op. Het stapelen voor de beneden verdieping is nu klaar. Je ziet hier goed hoe de eerste schuine logs voor de kapconstructie er al op zitten. 

Hier zie je de achterkant met het inmiddels dikker/hoger oor voor de kapconstructie.

Het draadeind van de onderste log naar log 19. Hier heeft Palmatin gaten voor gemaakt. Op alle hoeken dammetjes en wanden zit een draadeind van 2,60 m om alles bij elkaar te houden en vast te zetten.


Draadeind + spanband. 💦




Voor de plafondbalken komen er balkdragers. Normaal spijker je die. Wij schroeven dit. Dit scheelt enorm pijn in de schouders door het spijkeren van al die balkdragers.

De eerste plafondbalken.



Hoeveel meer perspectief wil je hebben.  

De 2 enorme balke door de vide in de kamer. Nodig voor de sterkte van de constructie. Hier kan straks een veerstoel of schommel aan gehangen worden. 

Het legplan voor de zolderverdieping. Ales staat precies op papier en is uitgedacht mbt het vloerhout wat hier boven op komt. 

Sommige balken zitten zitten wel erg dicht bij elkaar. Hier zal wel een reden voor zijn.

Het mais is inmiddels op hoogte en zo af en toe zie ik een kolfje verschijnen. 

 



Reacties

Populaire posts