Jullie kunnen wat mij betreft allemaal het dak op ;-)

Deze week staat in het teken van het aanbrengen van het dakhout. Dit zijn planken van 15 cm breed en 6,50 lang. Jan heeft een zaag en dakplan gemaakt. We zagen alles volgens bepaalde maten zodat er uiteindelijk zo zuinig mogelijk met het hout wordt omgesprongen en er nog wat overblijft voor de garage. Het is geen leuk werk. De dakhelling is 43 graden en dat is best stijl. We proberen eerst wat loop latten uit maar uiteindelijk halen we regels op bij Pont Meijer. We kunnen hier goed op werken. Het kost ongelooflijk veel energie om je evenwicht te bewaren en op je veiligheid van jezelf en anderen te letten. Het voelt soms balanceren op een koord.    
Vandaag op dierendag😁bereiken we de nok. Het is eigenlijk niet verantwoord ivm de harde wind. Maar de voldoening is groot als deze kant af is. Het scheelt vast de 1/2 aan regenwater in het huis.
De folie is ook al in huis dus na het bedekken van het dak aan de noordkant kan het huis door de dakfolie waterdicht worden.




We maken de dak oversteek toch wat groter. Het materiaal is er voor gemaakt.

De eerste looplatten verschijnen op het dak. 


Wat een prachtig lijnenspel in de vide


Een stilleven😉

De boer hij ploegde voort.  De loonwerker is al dagen bezig het land te ploegen na het oogsten van de mais.

Hoera het is af. 

Voor iedereen die zich afvraagt wat die rode handdoek daar doet?  Deze zorgt voor de bescherming van de afvoer van straks de buitendouche. Anders hadden we die al lang er af geveegd met iets. 



Het wordt zo haast een echt huis.

Prachtig!

Ook prachtig.

Het blijft prachtig. 

 

Reacties

Populaire posts