Voor wie een kuil graaft! En de voortgang van het ge(HAK) ketak.

Deze week komt de firma HAK ons huis aansluiten op alle infra. Het beperkt ons in het aangaan van een grote klus. Daarom sluiten we de riolering van het huis aan op het diepriool. Dat betekend veel graaf werk. Het gemeente riool ligt op 150 cm diepte wat best wel erg diep is. Alles gaat op de schop. De grond stinkt enorm door de hoeveelheid rotte wortels en takken. Hier heeft echt een bos (je) gestaan. Halverwege komt nog een ontstoppingsstuk. We meten nauwkeurig waar deze zich straks bevindt en waar we bij een evt verstopping kunnen gaan graven. 
Ik breng het overige hout, nog verpakt in grote pakketten naar in het huis. Dit zijn de joists die aan de buitenkant komt en ruimte maakt voor de isolatie. Ook breng ik het dakhout voor de veranda en de alle binnen afwerk schroten naar in het huis. Totaal verplaats ik 3500 kg aan hout. Buiten laten liggen was geen optie. Aan de onderzijde was het hout niet bedekt met plastic en de muizen begonnen de pakketten te gebruiken als "droge" schuilplaats. 
We storten ook het beton voor de fundatie van de veranda. 22 zaken betonmortel van de Hornbach. 
Wat is die aanhanger toch handig. 
Op donderdag hadden we nog niet gehoord van de firma HAK en toen we van de toekomstige overbuurvrouw hadden gehoord dat ze vrijdag bij hun wel kwamen aansluiten toch maar weer gebeld hoe het er voor stond. Uiteindelijk moest het deze week worden ivm hun efficiëntie van 2 locatie dicht bij elkaar. 
Kantoor zei; er is vertraging en de aansluiting wordt doorgeschoven naar week 45. Oh?? En waarom weten wij het niet? U heeft een mail gehad. Nee!!! dus. Geen mail. Ook niet in de spam box. Ook wij kunnen dwars zijn en het callcentre dringend verzocht om de voorman van de ploeg te vragen ons te bellen. Dat was ook een moeizaam gesprek. Uiteindelijk blijkt toch het kantoor in gebreke te zijn gebleven😡
Ze komen nu maandag om 07.30. 

Met de daadwerkelijke aansluit ploeg ter plekke is niets aan de hand en zijn erg coöperatief. Als ze vrijdag aan het werk zijn bij de buren wordt ons water al aangesloten en zoeken ze intensief naar de glasvezel kabel. Ik had ook foto's gemaakt destijds waar deze lag. Na toch 2 uur zoeken en graven werd het eindelijk gevonden. Dat bedoel ik dus. Op kantoor gaat alles ingewikkeld maar de mensen die bij je thuis komen zijn zeer klantvriendelijk en medewerkend. Niets mee aan de hand. Alle leidingen staan op de Klic site. Dat is een instituut die alle ondergrondse leidingen in kaart brengt. Dit moet dan wel kloppen en doorgegeven door de aanleg aannemer. In ons wijkje klopt er weinig van.

Het lukt ze niet meer de elektriciteit nog aan te sluiten. Dit doen ze a.s maandag. Prima. Als het maar duidelijk is als klant waar je aan toe bent. Nu nog een provider vinden die ons wil voorzien van elektriciteit tegen inmiddels de hoofdprijs. 
Wij beginnen maar met de vloer op de 1e verdieping. Vrijdag de vloer van de inloop kast en zaterdag creëren we een trapgat en breken we de tijdelijke vloer af. Hierna komt de nieuwe vloer er op. 
Met kleine stapjes gaan we richting een afgebouwd huis.😀 



Er is een ladder nodig om uit de sleuf te komen

                                                 


Hier vinden we het gemeentelijk riool



Hier zie je dat we eerst de verkeerde richting uit graven.😂



Het ontstoppingsstuk met draaideksel. 





Weer dicht 😅





Hoera. Water en glasvezel van Reggefiber. De aansluiter voor KPN



De geul van HAK met de glasvezel er in

 
De fundatie van de ondersteuning van de veranda. 22 zaken beton van 25 kg stuk. Dit gat is 1.30 m diep. Allemaal gegraven de de schop.😱

Reacties

Populaire posts