De Enexis soap.


Hoera er is stroom aan DeBurcht 10 in Wagenborgen. Wel was de weg er naar toe 1 van vele hobbels. 
Als je een huis zelf bouwt weet je dat deze hobbels er komen en er om boos worden heeft geen zin. Het vergt wel veel van je uithoudingsvermogen om er achter te komen wat er nu aan de hand is waarom het fout gaat. Ik wil vooral niet verzuurt overkomen dus zie ik vooral de uitdaging er in om het goed te krijgen. 

Eerst was het de firma HAK die niet communiceert met zijn klanten.  Vervolgens was het de uitdaging om een energie contract te krijgen. Op Gaskicht.com van Ben Woldering zag ik dat mijn huidige leverancier de beste tarieven heeft. 
Deze energie leverancier heeft om een nieuwe aansluiting te faciliteren een EAN code nodig. Een soort Sofie of BSN nummer maar dan voor stroom.
Ik voel me soms zo langzamerhand ook een EAN nummer 😉

Van je netbeheerder (monopolist in Groningen) mag je verwachten dat je een correcte EAN code ontvangt nadat je bent aangesloten. Eerst krijgen we hem van nr 12??? daarna een totaal onjuiste en als klap op de vuurpijl na poging 3 zijn wij op nr 10, opeens nr 5 geworden. Een adres wat helemaal niet bestaat.  
Probeer daar maar eens iets mee te regelen. Ondertussen dreigt Enexis ( een andere afdeling) gelijk met een afsluiting omdat er op het adres nr 5?? Nog geen energie contract bestaat. Hoe bijzonder wil je het hebben. De ene afdeling bezorgt de andere afdeling werk en de klant zit daar tussen. Alle dreigpost over een afsluiting gaat naar DeBurcht nr 5 en die bestaat niet. 😡

Een meedenkende dame van de backoffice van Delta doet een voorstel. We boeken dat contract van Delta in op nr 5 en in de toekomst gaan we dat wijzigen in nr 10. Heel bijzonder omdat dit juridisch geen mogelijkheid biedt voor hen om te incasseren bij een betalingsprobleem.
Gelukkig durven ze het aan en er is nu een contract.
Maandag maar weer even bellen met Enexis of de afsluiting nu van tafel is. 
Tzt maar het juiste adres proberen in hun systeem krijgen.😉. 
Al met al wel een uur of 4 bezig geweest om h.e.e.a te regelen.....
Maar er is nu eindelijk stroom na een jaar wachten. Dat is wel fijn.😀




Eindelijk licht zonder aggregaat.

Ook een wasbak in de WC voor het handenwassen en water voor koffie.

Kijk das ook wel fijn. Glasfiber van KPN. Ziggo volgt op 22 november. KPN beweert dat KPN geen glasvezel heeft ondervindt de buurvrouw bij KPN. We hebben dezelfde aanvraag gedaan. Heel bijzonder is dat bij haar KPN niet wordt aangelegd en bij ons de glasvezel wel in de meterkast verschijnt. Dit is de wondere wereld van zelf een huis ontwikkelen of bouwen. Water is er nu ook in het huis.
                                     

Bij de buren op nr 12 en 14 is nu ook veel activiteit. 2 huizen van Accent Bouw uit Spier.




Gaat wel veel sneller dan bij ons maar wat wil je ook met een bouwploeg van 14 mensen.

Deze week gaan we verder met alle binnendeuren afhangen en bestellen we al het materiaal voor de garage en veranda. Dat komt a.s dinsdag. We gaan als het goed weer is buiten werken en bij slecht weer is er binnen genoeg te doen. 
 

Reacties

Populaire posts