Week van bezinning en heroriëntatie



Deze week is er een van opnieuw bekijken hoe nu verder. Het dak van het huis ia dicht en er is nu stroom in huis. Om de stalen fels dakplaten op het huis te monteren moet eerst het EPDM (soort rubber dakbedekking) op de veranda en onder de folie van het dak. Dus moet eerst het dak van de veranda gemaakt worden en eigenlijk ook de garage in casco vorm. 
Jan is een aantal dagen bezig met de bestelling van het materiaal en afgelopen dinsdag komt het van de groothandel. We moeten schipperen met de beschikbare weg ruimte. Nu ook de buren bouwen is het soms lastig. Maar bij goed overleg kan er veel. De vrachtwagen kan lossen bij ons huis. We hebben wel een dag nodig om alles onder dak te brengen.😅
 
De gemeente was er ook op dat moment. Er was geklaagd door het dorp dat het vrachtverkeer voor de school langs gaat en niet over de speciaal aangelegde bouwweg. En deze weg behoorlijk beschadigd. De chauffeur hierop wordt aangesproken maar Jan springt er tussen en zegt dat wij al maanden aangeven dat er bebording moet komen om het voor het bouwverkeer duidelijk te maken hoe het verkeer wel moet rijden. De gemeente doet er niets aan. Jan geeft aan dat onze bezorgchauffeur keurig is geleid via de bouwweg. Ze druipen af. Of het nu geregeld wordt is niet bekend. 

Het wordt kouder en kouder. Harde oostenwind. We moeten zelfs de watermeter inpakken tegen de vorst. Als de temperaturen wat langer onder nul blijven maar eens denken aan een warmte lint. Die zorgt ervoor dat de meter niet bevriest. Geef mij toch maar de hitte van de afgelopen zomer.
Ook hangen we de rest van de deuren af en zetten ze vast op hun plaats. Ook krijgt het huis een goede opruimbeurt.  De mensen om ons heen verwennen ons weer. . We mogen een heerlijke Deense Worteltaart proeven en in Delfzijl worden we voorzien van hete bliksem en zelf gebakken Kniepertjes en rolletjes van de overbuurvrouw schuin tegenover. . Super 👍. 

De komende week gaan we los als de weergoden het toelaten. 


Alweer een truck vol hout.



Gelukkig is niet alles voor ons. 

Handig zo'n multi functionele heftruck 

Hier staat de veranda en de garage in pakketvorm😀
Helaas kunnen we het niet zo snel in elkaar zetten als het huis. 
We moeten rekening houden met dat de veranda niet krimpt en stijgt maar het huis wel +/- 10%
Alles moet verstelbaar zijn.. 

Genoeg te doen.

                                          



                                  
                                                   

Reacties

Populaire posts