Het kan nog natter dan nat. Update 29-01 nieuwe foto's

Het kan nog natter. Er valt in Wagenborgen op vrijdag en zaterdag en zondag bijna 60 mm. Het is kledder nat en waait hard. De straat loopt langzaam onder. Er is niets aan om er nog te werken. Je moet wel proberen de moed er in te houden. Binnen lopen we een beetje vast met de materiaal opslag. Daarom maar begonnen met de isolatie Joists op de buitenkant te zetten. Deze zullen wel een poos zo te zien zijn want we zijn nog lang niet aan de gevelbekleding toe. De komende week als laatste de west gevel. Na woensdag verwachten ze droog weer voor een langere tijd. Kan alles in en om het huis een beetje op drogen.





Tussen de verticale joists komt houtvezel isolatie

Hier zie je goed dat de ramen behoorlijk verdiept worden. Ook zie je de beugeltjes in de zaagsnede, Hierdoor is er steeds flexibiliteit

Het huis krijgt een heel andere uitstraling. Over de joists komt een damp open folie (zwart). Hierop ventilatielatten. Daarover rombus latten en daarop het verticale Russisch😲 Larix in barcode uitvoering.



Niemand snap nog wat we aan het doen zijn. Deze joists zijn flexibel opgehangen aan de logs

Eens een blik vanuit een andere positie
 
Langzaam loopt het terrein over.

We kunnen niet meer met droge voeten in de auto komen.

Nog even en het huis gaat drijven.

Ik maak nog snel wat mezenkasten ( 2 kool 35 mm en 1 pimpel 28 mm) van Ests afvalhout. Voor de lente ophangen in de boom.
                                                                          

                                  29-01-2023

 

Deze week is er veel gebeurd. Het was een week van de koudste en de warmste dag. De dakplaten zijn nu nadat deze 3 x ter controle heen en weer zijn gegaan, besteld. Deze komen op zijn laatst 14 februari. De schuifpuien zijn besteld bij Hepro in Zuidbroek en zijn nu ingemeten. We hebben de stenen uitgezocht voor de plint van het huis en het veranda dak is gereed voor de dakbedekking. Dit wordt EPDM. Een dunne rubber laag die wel 50 jaar kan blijven zitten. Dan duwen wij beide inmiddels de grassprietjes omhoog of op zijn Gronings gezegd; dan jeuk'n joe de koezen nait meer.  Vrij vertaald; dan doen je kiezen niet meer pijn. We hebben een 2e hands rol steiger gekocht van 8.20 hoog. Al dat huren, ophalen en wegbrengen kost te veel en te veel verloren tijd. Mocht hij na de bouw over zijn verkopen we hem weer. 

Ook komen Henk en Henk van Nordic Ecohome langs om onze vorderingen van de bouw te bekijken. Gezien de ooh en aah,s  zijn ze best onder de indruk. Vooral over de hoeveelheid hout en onze werkwijze van geen kraan huren. Leuk is het om weer enthousiasme te ervaren. Het is ook hun project geweest wat nu van papier hier dan ook werkelijk staat. 
We spreken een paar kleine dingetjes waar toekomstige klanten misschien hun voordeel mee kunnen doen. Maar op zo,n groot project is er eigenlijk weinig mis gegaan.



En weer komt de zon gewoon weer op! Het begin van een mooie 1e lente dag.

Hier komt de opstaande rand om het veranda dak.

Inmiddels is het veranda dak EPDM klaar (EPDM is een rubber dakbedekking die 50 jaar mee gaat)



We worden links en rechts ingehaald. Wat wil je ook met soms 20 man op de bouwplaats. Beide huizen van Accentbouw staan er al.



Een vogelblik richting het huis

Ook de west gevel zit nu in de isolatie joist. Veel mensen die komen praten vragen zich af wat wij in hemelsnaam aan het doen zijn. Verminking van de mooie logbouw. Helaas moet dit van de welstand commissie Libau in Groningen. 

De kraan voor het het dak plaatsen staat half in onze tuin.



Zonder overleg wordt onze tuin ingenomen door materiaal van de aannemer. Heel bijzonder. Ze zeggen nooit boe of bah maar wel "onze" tuin gebruiken.



Voor het huis ook. Waarom ze dit niet even overleggen snap ik nog steeds niet. Alles is mogelijk. Ze wilden de beton kubel ook over ons dak tillen maar omdat ik stond te kijken ging die toch maar vlak over de grond.
                                    
Deze stenen hebben we uitgezocht. Omdat het een overgangs partij is valt dit ruim binnen onze begroting. 3200 stenen. Het is voor de plint zoals hieronder goed te zien is. We wilden een iets vrolijke steen dan een donkere egale kleur omdat de gevel al best donker van kleur is ( stalen wandplaten en vergrijsd Russisch Larix) 


Hier zie je de plint van stenen zoals door de architect bedoeld is. klopt vrij aardig met onze steen😉 

Alleen dat grote stenen terras wordt nu een houten veranda.


Ook hier bij de oprit speelt de stenen plint een rol.



De eerste lente pauze onder het veranda dak. Hier zie je de winter zon hoogte die straks ook naar binnen schijnt. Als de zon hoger gaat staan wil je die niet meer binnen hebben in huis. Dan biedt het veranda dak de schaduw. Laten we hopen dat we deze veel kunnen gebruiken in de toekomst. 

Reacties

Populaire posts