Door ’t lang druipen achtereen, boort de goot wel door een steen.


Met geduld en volharding kan men veel bereiken.

Dit is wel van toepassing op ons bouwen. We zijn bezig om een dakgoot aan de voorkant over het gedeelte waar de houten gevel komt. Dit doen we niet met zink of kunststof maar er komt een eigen gemaakte houten bak die we bekleden met EPDM. Dit wordt steeds vaker gedaan in de bouwwereld.

Ook hier is weer het bekende flapje wat onder het dakfolie moet komen. Daarbij komt ook nog dat de goot op afloop moet worden gemonteerd. 


Hier verschijnt langzaam de bodem van de goot na het ont-oren het huis en draagbalkje maken voor de goot.

Hier zie je de slagschroeverdraaier ook liggen. En pas door ons ontdekt apparaat maar heel erg fijn om mee te werken. Deze accu slagschroeverdraaier drukt en draait met kleine slagjes de schroef  in het hout. Het maakt een ratelend geluid. Net of het bitje in de Torx rond draait.  Het voordeel van dit apparaat is dat er totaal geen kracht komt op je polsen zoals met een normale schroefmachine. Dit merk je vooral bij 120 of 160 mm lange schroeven. 


Tegenwoordig gebruiken wij en de bouwwereld alleen maar Torx schroeven. Hier zie je de schroefkop. In dit geval is het een metaalschroef. Het voordeel is dat het bitje niet uit de kop van de schroef schiet. Helaas zijn ook hier weer vele soorten en maten Torx koppen en bitjes beschikbaar.



Het gat voor de afvoer. Alles loopt ook nog eens af naar de afvoer.

Klaar om alles te plakken





Het EPDM ligt er in. Een klus van meerder dagen door de regen en wind en de lastige contact lijm.Het lijkt een eenvoudige klus. Dat is het echt niet. EPDM in een goot monteren wordt door ons zwaar overschat😆

Het ligt er strak in al zeg ik het zelf. Hier zie je het beroemde dakflapje wat onder de dakfolie moest voorafgaand aan de dakplaten. Alles wordt extra afgekit met speciaal EPDM kit op polymeer basis.

 
Op een zondag morgen als we aan het werk moeten ivm de regen op andere dagen is het prachtig weer en pauzeren we buiten. De stilte van het dorp in nog diepe uitslaaprust en het platteland is bijzonder aanwezig. Je hoort echt helemaal niets. 

Reacties

Populaire posts