Zo moe als een hond.

Het was de week van de isolatie die kwam. 
Voorafgaand aan de isolatie die op donderdag kwam ben ik alle latten (700m) in de Induline extra zwart, aan het zetten. Deze latten zetten straks de zwarte Facadefolie vast aan de verticale Joists die op de buitenkant van het huis zitten. Deze Induline is diep zwart en dat is ook zo. Na 1 laag komt het de houtkleur er al niet meer door. Omdat ze in de buitenschil van het huis zitten moeten ze gecoat worden.

Ook zetten we de verticale draadeinden die het hele huis op zijn plaats houden nog even door zodat het huis voldoende naar beneden wordt getrokken.

Op donderdag komt de isolatie. Op de vrachtbrief hadden we laten zetten dat er 2 uur voor aankomst gebeld moest worden ivm de locatie die de meeste truckers niet kunnen vinden. En ja hoor om half 8 werd er gebeld dat de truck er al stond.😡 Snel maar in de auto en een kwartier later waren we al bij De Burcht. Daar was ook de Oekraïense chauffeur van de 2e vrachtwagen. Maar dan lopende. Hij had zijn truck in het dorp achter gelaten en was lopende aan het kijken waar hij moest zijn. Gelukkig spraken de pannenleggers bij onze buren Pools. Want de goede man sprak geen Engels, Duits of Frans. 
De man maar met onze auto naar zijn truck gebracht en voor hem uit gereden door de voor mij ook onbekende smalle straatjes naar de hoofdweg. Na 10 minuten waren wij weer op de los locatie.

De trucker reed nu ook weer voor het huis van Diny langs maar dit keer zag ze hem niet stoppen of staan voor haar deur. 😉 Zoals de vorige keer bij de Estse chauffeur van het houtpakket. 

Nu kon het lossen van 30 pallets houtvezel isolatie beginnen en na een uurtje stond het er ook. De Oekraïense chauffeur maar een dikke fooi gegeven voor zijn familie in Oekraïne en voor al het extra werk wat hij had gedaan. De trucks werden gelost met een kooi aap. Dat is een soort van heftruck die mee gaat op een vrachtwagen.

Om half 6 hadden we alles onder dak. De dikste pakken stonden ook nog achteraan en werden gedurende de dag ook steeds zwaarder.😓. Na een lekkere douche thuis gingen de luikjes vroeg dicht en wachten we op de spierpijn van morgen. 





De zwarte facade folie
Latjes . Heel veel latjes. 700 meter 2 x in de Induline


Nog veel meer latjes. Diep zwart.

De Poolse truck met Oekraïense chauffeur. Hier zie je ook de kooi aap die zijn truck ook moest lossen.

Pallets houtvezel isolatie







We voelen ons een beetje als deze Volendamse garnalen pelster uit een 12 jaar geleden filmpje van de Gouden Gids. 
Zet vooral het geluid er op😁 Helaas wat slecht beeld.



Ook het buurhuis is niet meer te zien.

De maten en normen van het houtvezel 200 mm dik.



Donkere luchten boven nog meer pallets





Mensen vragen ons vaak waarom zo,n grote garage. Nou wel hierom.



Dit is de 240 mm dikke houtvezel voor in het dak.






 
De Deense houtkachel voor het nieuwe huis. Via Marktplaats





Reacties

Populaire posts