Isoleren en nog eens isoleren.

Deze week staat in het teken van isoleren en nog eens isoleren. We zijn driftig op zoek naar een zaag om de houtvezelplaat te kunnen zagen. We proberen nog 1 voor de Reciprozaag. Uit Groningen halen we er nog een van 30 cm. Maar ook deze werkt niet. Het blijkt dat deze tandjes naar boven staan ipv  een standaard zaag. Ook deze zaag doet het dan ook niet en we laten het maar bij de gewone handzaag. 
In het begin van de week regent het nog maar zo gauw het droog gaat worden gaan we weer buitenom isoleren.
We beginnen met de garage omdat we het hier goed kunnen leren en zo "foutloos" op het huis kunnen toepassen. We beginnen met de achterkant van de garage. Hier komen staalplaten tegen aan en vereist een andere folie. Deze folie is dampopen. 
Het moet heel goed waterdicht gemaakt worden. Een hele klus. Vrijdag beginnen we met de oostkant van de garage en sauna. Hier gaat een facade folie op. Deze is UV bestendig en zonder tekst. Ook deze folie is dampopen. Dat betekent dat het regenwater er niet door kan lekken maar waterdamp er wel uit kan.



De isolatie binnen merken we direct aan enorme geluidreductie en de temperatuur. 







We worden weer verwend met gebak. Dit keer uit DelfzijlšŸ˜‰





Hier vullen we de vakken met houtvezelisolatie. De gele folie is een dampdichte folie. De gevel isolatie is 20 cm.

Dit is de laatste poging een goed zaagblad te vinden voor de Reciprozaag

SlachtafvalšŸ˜€ We proberen het te verbranden als test. Het brand even maar dan gaat het al snel smeulen en daarna gewoon uit.

Dit is de zaag/snijmal die Jan uitgedacht heeft. Hier klemmen we de plaat tussen middels 2 lijmklemmen. De plaat fixeert en je kunt hem daarna vrij eenvoudig doorzagen.

Nog meer "slachtafval".

De achterkant in de dampopen folie. Heel grondig alle mogelijkheden nalopen waar er evt een lekkage is ontstaan zodat de houtvezel nat kan worden.

Je kunt wel zien dat het Taftex is. Ex betekent Exterieur.

Hier komt ook de steiger weer van pas.



Hier zie je de oren die aan de garage vast komen.

Nog een plaatje van de mal nu met zaag.

Hier de oostkant van de garage met de Facade folie. Een super dure UV bestendige dampopen folie. Die ook nog een best kwetsbaar is voor krassen of vouwen. We kost dan ook meer tijd om de folie te monteren. Alle nietjes worden ook afgekit.

De ramen uitgesneden. En hier is ook het oor van de garage te zien.

Hier zie je de zwarte ( door mij geschilderde) latten waar de rombus latten weer opkomen. En hierna het verticale larix met 8 mm voeg waardoor je het folie kan blijven zien. 


 


Het nest Zwarte Roodstaarten vliegt op vrijdagnacht uit hun broedplek in de sauna. We genieten de afgelopen  14 dagen erg van het in en uit gevlieg van de voedende ouders en hun geweldig acrobatiek met vliegen. Ze vliegen door de garage en door de deur en van 180 graden draaien in de lucht en de sauna weer in. Ook hun methodes om ons proberen af te leiden om bij hun nest weg te lokken...Prachtig. Het zijn duidelijk insecten eters want ze vliegen af en aan met insecten voor hun kroost. Nu zitten de jongen in het mais. Een goede schuilplek.

Reacties

Populaire posts