Een heel ander huis geworden.

Deze week stat in het teken van de isolatie van de noord gevel. Het lijkt de eerste dagen droog te blijven maar het is wel warm. Nu fijn werken in de schaduw van het huis. Helaas piept de zon nog over de nok heen en schijnt recht in ons gezicht. Niet zeuren😁. We beginnen aan de linkerzijde van de voordeur, waar het metaal als gevel tegen aan komt. Hier zit geen dakgoot dus het is belangrijk dat we de isolatie voor de eerste regen ook dicht krijgen met isolatie materiaal en afdekfolie. Het is best wel een puzzel met de isolatie want toen we de joists (verticale balken) monteerden we nog weinig van het isolatiemateriaal wisten. We moeten het dus nog vaak toch op maat zagen. 
Ook monteren we het "oor" . Die zie je hieronder helemaal links. We krijgen het maar net af toen op vrijdag de natte moesson begon. Op buien radar was echo vrij en werd er gezegd; geen regen verwacht in Wagenborgen. Het systeem wat werd verwacht activeerde enorm en er is uiteindelijk 40 mm afgetapt. De straten in Delfzijl waren droog toen we thuis kwamen. Onvoorstelbaar hoe lokaal deze regen was. Zaterdag tussen de regen de folie afgewerkt en de laatste zwarte ( geschilderde) latten gemonteerd. 

De komende week de west en oost gevel voorbereiden op de isolatie. Of we daadwerkelijk ook kunnen isoleren is nog maar de vraag. Op Windguru.cz staat er elke dag regen voor Wagenborgen.😱



Hier verschijnen de eerste contouren rond de ramen met de vensterbanken. Helemaal links het oor.
Hier zie je ook dat sommige electra leidingen buiten langs lopen.
Nu al een ander gezicht.

Hier verschijnt de eerste houtvezel isolatie tussen de Joists

Hier helemaal geïsoleerd. Boven in was het een puzzel en kostte veel tijd. 

Helemaal ingepakt.

Hier de damp open folie. Alles moet heel goed afgeplakt worden. Er mag geen enkele lekkage kunnen ontstaan.





Een heel ander gezicht. De rechterkant nog maagdelijk in logs.

Inmiddels al ingepakt en verschijnen de ramen. Pontificaal in het zicht het "slachtafval". We isoleren heel economisch. Het lijkt er op dat we best veel isolatie over hebben voor ook nog het geluids isoleren van de plafonds/vloer in de slaap, badkamer en bijkeuken. 

Ook hier weer de puzzel stukjes boven aan bij de dakgoot. Als je deze berg lang in de regen zou laten liggen wordt het gewoon weer zaagsel.

Ingepakt en klaar voor de Facade folie. Een damp open, waterdichte en UV bestendige folie.

De Facade folie





Monsters nemen het huis over. Deze Sabelsprinkhaan van wel 8 cm zoekt de droogte op. Dit is de grootste sprinkhanensoort in Nederland Hij zat al een tijdje in de tuin en was al eens binnen geweest maar had hem weer buiten gezet. Een paar dagen later liep hij tegen de ruit aan de binnenkant omhoog. Wie zou dat niet willen kunnen. Tegen het glas omhoog kunnen lopen😏. 

Link naar ; Sabelsprinkhaan

De latten en het facade folie. Nu afgewerkt. Hier tegen aan komen horizontale Rhombus latten en daarop het Siberisch Larix weer verticaal.



Het totaal plaatje. Nu alleen nog de west en oostgevel. Het is inmiddels een heel ander huis geworden.



Hier is het "oor" links , thv de stenen plint goed te zien. Dit oor zit ook op de garage.

Nu komt het raam ook beter uit.

De stal ramen

Het totaal plaatje van de ingepakte garage. Recht zie je nog een van de oren uitsteken.

Een zee van mais. Hij staat in volle bloei. Tot waar je kunt kijken mais. Helaas een eentonig gewas. Maar geeft ook heel veel rust.  Gelukkig leeft er nu veel wild in de mais verzekert van een goed schuilplaats. En eten genoeg. In oktober gaat het er af. Nu nog maar even van genieten.

De verticale latten goed te zien. 

 

Reacties

  1. Hoi jan en steven, en dan ben je al zo druk om voor de regen een stuk te isoleren en in te pakken, krijg je ook nog kijkers diecje het hemd van het lijf vragen omdat ze zelf ook een huis gaan bouwen met de mannen henkjan, henk en sicco, het was geweldig om bij jullie te mogen kijken naarcjullie prachtige werk, nogmaals bedankt voor jullie tijd, groetjes jos en ankie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan en altijd welkom. Het is zelfs nog gelukt het voor de 💦 dicht te krijgen..Heel veel inspiratie en plezier met jullie project🙋

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts