Als de ragebol rust werkt de spin.


De afgelopen week moeten we nog wat bijkomen van het harde werken met de Facadefolie en de veel te hoge temperatuur. Het heeft echt een hoop energie gekost. We zitten ook nog eens tussen 2 soorten van werkzaamheden in en zijn wat zoekende hoe nu verder. Op zaterdag is er de eerste geslaagde Buurt BBQ. 2 buurvrouwen nemen het voortouw voor het organiseren er van. In zo,n klein buurtje is dat natuurlijk heel fijn om elkaar onder wat minder tijdsdruk van het werk, beter te leren kennen. Een geslaagde avond. Van DeBurcht is iedereen aanwezig. Ook best een unicum. 
Wij rijden met een vrachtje of 14 met Siberisch Lariks van Tuikwerd naar Wagenborgen. Het hout is veel zwaarder dan vuren dus we moeten goed in de gaten houden of de aanhanger en vooral het rekje niet overbelast worden. We houden het elke keer bij 28 planken en dan houden we alles heel. 

Ondertussen ben ik bezig een aantal verkopers van Nanocoating te bevragen welke ik evt ga gebruiken. De duurste is €324,- per 5 liter en er gaan 3 kannetjes op. De schifting wordt wel makkelijker zo. 

We gaan het zien en misschien wordt het ook wel geen Nanocoating. Door de UV beschermer, die een beetje gelig is wordt het hout ook iets anders van kleur. Eerst maar even een proef flaconnetje. Ze beloven een 7 jarige bescherming. Tja.....Zou het waar zijn?

We maken ook de toekomstige garage/werkplaats up to date. Leggen stroom aan. Plaatsen 6 Led Buizen en maken de krachtstroom (400V) gereed. Ook maken we zelf een deur nadat ik alle gratis deuren op Markplaats heb bekeken. Ook een afsluitbaar luik voor het grote raam. Daar spannen we eerst nog een gewapende folie voor omdat er nog geen glas is.

En we zagen de Rhombus latten voor achter het metaal van de achtergevel. Die zet ik ook 2 x in de diepzwarte Induline. En die is idd echt zwart. Diep of gitzwarte Induline  
Nogmaals een heel fijn product op waterbasis. Wel goede bescherming voor jezelf betrachten want er zitten giffen in.

We gaan in de komende week, het wordt mooi weer, de Rhombuslatten op de gevel monteren en de verticale (dak)  metaalplaten monteren.


Een van de 14 ritjes.

Deze planken moeten allemaal nog door de Vandiktebank en op breedte gezaagd worden.

En misschien in de Nanocoating gezet worden. 

Goed slot op de deur. 

De tijdelijke zelfgemaakte deur in de kleur 7012 geschilderd en de folie voor het raam.

Mooi dik, sterk folie van BTN de Haas

Hier zie je wat UV met folie glas versterkt plakband doet. Binnen 1 maand teert het al weg😱. Er stond ook niet op dat het UV bestendig was. Het is gelukkig alleen gebruikt voor de achtergevel. Nu hebben we heel goed plakband en die gaat er nou dan maar weer over heen. De oude vertrouwen we niet meer.

Dit is de wel voor UV bestendige tape. Vliesfolietape (7cm breed) van Vendrig. Heel fijn te verwerken tape.Voor Facadefolie nog niet genoeg. Daar zit een nog beter UV bestendige tape op.

 
Hier zie je een plaatje van de gevel opbouw van iemand anders. Duidelijk is te zien de trapezium Rhombuslat. Bij ons zit er nog een verticale late tussen de Rhombus en de facade folie. Ook de Lariks wordt afgeschuind bij de stuiknaden. 

Reacties

Populaire posts