Oeih wat is het heet. Samen met de mussen vallen we van het dak....๐Ÿ˜‚ (kleine update 17-09)

We isoleren ons suf. Er staat een periode met droog weer op de agenda en we proberen dan ook maar de West en Oost gevel in de isolatie te krijgen voor het gaat regenen. Deze isolatie mag namelijk niet te lang nat blijven. Een beetje dauw of een paar druppels is niet erg maar bij langdurig vocht gaat het schimmelen en valt het weer uiteen in zaagsel.

We beginnen met de West gevel omdat die het meest gevoelig is voor regen die toch het meest uit het Westen komt.

De isolatie wordt tussen de joist gedrukt maar moet soms nog wel op maar gezaagd worden. Vaak net 3 of 4 cm moet er afgehaald worden.

Hier zie je het badkamerraampje

Heel langzaam kruipt het folie omhoog tegen het huis. Er moet steeds 15 cm overlappen. De naden worden met mega duur Facadetape afgeplakt. Dat is een tape met dezelfde uitstraling. Deze hoeft het doek maar te ruiken of je krijgt het er niet meer af.









Blij dat we een steiger hebben.



De eerste plaat



We werken de buitenste spoor solitair af ivm het kunnen bewegen van het dak.

Hier zie je de folie goed zitten. Het is goedkopere folie omdat dit afgedekt gaat worden.


De badkamer ramen voor zien van vensterbanken en boven dorpels

Zo ook om de bovenramen

Voor 3/4 in de folie. Het moeilijkste komt nog.


Klaar

Langzaam verschijnen de verticale latten waar de Rhombus horizontale lat weer op komt. Daarop weer verticaal Larix.

Alle nietjes van het folie worden afgekit met EPDM kit. Daarna de latten er op en dan alle spijkergaatjes weer dicht maken met een rubberkit. Ook de horizontale latten worden aan de bovenkant afgekit met een prachtige rubberkit.



Nu komt er pas eenheid in het geheel.

Een stuk rustiger zo.









Inmiddels isolerend aan de Oost gevel. Op zaterdag ochten loopt de temperatuur op de begane grond op tot bijna 40 graden. Op hoogte onder het zwarte folie nog hoger. We stoppen met werken en gaan na de middag als de zon de Oost gevel verlaat pas weer verder. Gelukkig zijn alle buren begaan met ons๐Ÿ˜en brengen ons ijsjes en of innerlijke versterking.


Even weer een vergezicht waarom je dit allemaal ook alweer doet. Wat een pracht gezicht. Het mais tot aan de einder golft gewoon. Net een groene zee. Dat komt omdat bepaalde delen sneller of langzamer groeien.



We maken hangmatjes voor de isolatie zodat deze op zijn plek blijft zitten en niet gaat uitzakken. Vast zetten aan de gevel werkt minder goed en geeft een temperatuur lek.

Hier zie je de opbouw van het isolatie programma. Links de isolatie van de buitenste spoor en rechts de isolatie welke langzaam naar boven komt.

Nog meer hangmatjes.









De vouwen komen in het folie omdat deze uitrekt bij verwarming door de zon. In de avond zit alles weer strak in het pak.
Hier een iets duidelijker hangmatje.



We zijn nog wel even bezig. Er staan 5 dagen voor maar het worden er bij de Westgevel wel 6 door de warmte. 

Dit is het Siberisch Lariks wat straks in barcode motief op de buitenkant van het huis komt. Deze planken worden met de vlakvandiktebank op dikte gebracht. Het is nu 24 mm en gaat straks naar 20 mm. Vervolgens gaan we het op breedte zagen.  Het hout ligt al bijna 2 jaar  opgeslagen in de garage van ons huisje in Delfzijl. Al het hout vervoeren we met de aanhanger. Ik zit inmiddels op rit 12๐Ÿ˜…. Het hout gaat onbehandeld op de gevel of met een Nanocoating. 

Zwart.



The lady in Black



Na al dat isoleren brengen we het verpakkingsmateriaal van de pakken isolatie naar de stort. Allemaal PE folie van goede kwaliteit. Het moet gewoon in de bak van grog vuil๐Ÿ˜“. Hoezo recyclen. 

Zo jammer. Koop je een natuurproduct als isolatie maar de verpakking is dat duidelijk niet. Wie bedenkt hiervoor een milieuvriendelijk alternatief?

Een heel mooi kitje ontdekt. Dit is een soort van "vloeibaar" rubber wat nog net staat als een kit. Je kunt het ook smeerbaar krijgen. Ik gebruik het voor het afdichten van spijkergaten en de onderzijde waterdicht afdekken met het hout. Het komt bruin uit de koker maar na een half uur wordt het zwart. En het is vooral ook niet zo duur. Kan 30 jaar blijven zitten. Dan duw ik inmiddels de grassprietjes omhoog.๐Ÿ˜ 

Na het isoleren gaan we nu de Rhombuslatten zagen ( voor het monteren van de gevelbeplanking)  en hebben we de elektriciteit aangelegd in de garage. Hier maken we dan onze werkplaats en kan de woonkamer klaar gemaakt worden om te isoleren. Dit doen we als het buiten geen weer is om te werken. 

Reacties

Populaire posts