Valt mie nait of'

Valt mie nait of, of in het Nederlands vertaalt; het valt niet tegen. Deze week stond in het teken van de wandplaten die tegen de achtergevel van de garage worden gemonteerd. De Rhombus latten worden gemaakt en in de Induline gezet. Het staal, wat nog voor het huis ligt wordt uitgepakt en naar achteren gebracht. De Rhombuslatten worden uitgelijnd en de platen gemonteerd. Het vergt veel van mijn geduld. Het schiet maar niet op met uitmeten, uitlijnen en het indraaien en weer uitdraaien van schroeven.😡 
Het casco van onze houtskelet garage is niet van de meest perfecte uitvoering. Ook door de temperatuur en het drogen van het skelet trekt en doet alles. Als we de staalplaten er zo op zouden zetten was het meer golf dan Felsplaat geworden.
Er wordt dus wel een dag besteedt aan het uitlijnen van de gehele gevel😱.
Het resultaat is er dan ook naar. Super strak en de eerste gevel van het huis die nu eindelijk!, af is.



Een mooi totaal overzicht van de inmiddels uitgelijnde gevel.
                                                   


Heel langzaam neemt de natuur alles over. Hier staan, nog in de verpakking, de gevelplaten.


De RvS schroeven knappen kapot door de slagschroevendraaier. We gaan verder met de gewone schroefmachine. De harde slagjes van de slagschroevendraaier zijn funest voor de RvS kop.

Ze zijn allemaal nog heel uit de verpakking gekomen. De hele garage is op de maat van deze platen gemaakt. Het is dan best bijzonder dat het dan ook maar zo opeens past allemaal. Iets wat wel ergens een jaar geleden op de tekentafel in Purmerend is ontstaan.





Een Akkerhommel die er nog langer over doet dan wij om 's, morgens op gang de komen. Deze zit zich lekker op te warmen in de zon om straks op jacht naar nectar te gaan.



De uitlijn plaatjes. 1,2,3 mm in Polyethyleen en 4 en 5 mm in hout. Deze worden achter de Rhombuslatten geplaatst om alles op te vullen en op 1 lijn te krijgen.



Weer een lekker maaltje Rode Bietjes. Groeide zonder aandacht de hele zomer door💪.

Hier verschijnen de eerste platen op de wand. Het gaat niet van een leien dakje. We moeten eerst het wiel weer uitvinden hoe dit het beste kan. De plaat past namelijk niet op de Fels en tegelijk in het profiel aan de boven kant. Je moet daar de Fels in slaan maar dan wil hij niet meer omhoog omdat de Fels vast loopt door de weerstand van het metaal.



Hier zie je de gevel opbouw.





De eerste 7. Het gaat in vliegende vaart. Dit is een dik uur werk. Zoals altijd" goede voorbereiding is het halve werk"

We gebruiken de autokrik om de plaat die boven al in de Fels is geslagen, naar boven te drukken. We hebben een mooie potkrik maar die is onvindbaar in het huis. De krik zorgt er ook voor dat alles "in control" is. En op de plek van de Fels is de plaat super sterk. Het zorgt er ook voor dat de plaat steeds keurig op dezelfde hoogte blijft zitten. Multifunctioneel gereedschap dus😏

Hier zie je hoe de gevelplaten aansluiten op de dakplaten. Het overgangsprofiel.



Hier zie je nog beter het overgangsprofiel. Geen dakgoot.  Helaas verloopt de Fels wat van de Felsen van het dak. We weten niet waaraan dit ligt want alle platen komen uit dezelfde wals. Zou kunnen liggen aan de temperatuur. Het dak is met 30graden C geplaatst en de gevel bij 20 graden. We gaan het navragen. We zijn uiteraard precies op gelijke Felsen begonnen.


Strak en industrieel!

Het totaal plaatje zoals alleen het mais het ziet.😀







Menigeen zal dit spuug lelijk vinden. Van origine had de architect in de achterwand een raam getekend maar dat kwam voor binnen in de garage slecht uit. Er komt in de toekomst een mooie glazen kweekkast voor en dat breekt weer wat. Ook zakt het straks verder weg in het groen en wordt het wat minder hard. Anders verven we er een raam op met mooie kanten broekgordijntjes.


We hebben het mais gevraagd of ze er bezwaar tegen hadden om tegen een industriële gesloten gevel te moesten aan kijken.  Maar ze vonden het niet erg omdat ze erg op hun privacy waren gesteld.   



Wij vinden het erg mooi. Geef gerust je oordeel. Je kunt het ook op zijn Gronings zeggen dat je het niet mooi vindt "knap doan"  





Super strak. Door een dag uitlijnen is het geen golfplaat maar Fels geworden



Nu nog maagdelijk schoon.  Nee die vlek is geen deuk😉




Nu lijkt de garage /werkplaats nog net zo groot als het huis. 

Zo zag het er voor de zomer nog uit😏



Hier zie je ook dat de gevel buiten de stenen plint steekt. De eerste Rhombus lat is er met een anti muizen afstand op gemonteerd.



Het lot van alle triple glas eigenaren. In het na en voorjaar is een groot deel van de ochtend het glas beslagen. Het enige nadeel van Triple glas.   HR ++ glas


heeft het ook wel maar veel minder. 



Help! De eerste muis zit al parmantig te wachten tot ze het huis in mag voor de winterslaap. Totaal niet bang. 


We beginnen na de achtergevel van de garage met de voorgevel waar ook de Felsplaten tegen aan komen. Hier zit er wel een raam.

een plaatje van een mooi trapezium gezaagde Rhombus lat

Maandag wordt de gevel uitgelijnd. 
                                      

We bestellen ook de RvS dubbelwandige kachelpijp in Duitsland. De eisen van een rookkanaal en een houtkachel zijn vele malen strenger in Duitsland dan in Nederland. De dubbele wand is geen 2 maar 3 cm. Geeft een betere trek. Ook kan het een hogere schoorsteenbrand temperatuur hebben. Geen 600 graden maar 1000. De binnenwand is van A4 kwaliteit. En het belangrijkste komt nog..... het is zeker 1/3 goedkoper dan in Nederland. De communicatie is wat lastiger maar google translate doet wonderen. We gaan het woensdag halen en betalen. Er komt vonkengaas in de kap omdat het dicht bij hout zit.
Kortom alle voordelen van één Europa.


Deze kachelpijp is zwart maar dat is zeker de 1/2 duurder. Dan maar glimmend RvS. De pijp gaat langs de gevel en krijgt een versleping (bocht) omdat wij de oversteken groter hebben gemaakt. Anders komt de pijp te ver van de gevel.  Speciaal een kachel op MP gekocht met een achter aansluiting. Deze Deense kachel wordt geroemd door zijn ultra lage uitstoot en rendement
Hopelijk kan de kachel branden voor de echte kou gaat los barsten.


 

Reacties

Populaire posts