Als je het goede doet en hierin door blijft gaan, zullen er deuren voor je opengaan.



Het is de week van doorzetten. De griep en Coronaprik, schaven en op een paar gevels de Rhombus latten monteren.

Schaven en nog eens schaven. Inmiddels is er al zo,n 2700 liter aan zaagsel door ons geproduceerd. Alles doen we in puinzakken. Maandag komt mijn contact van Marktplaats alles wat er nu ligt ophalen.  Ook gaan er een paar zakken over de tuin en over de glibberige olifantenpaadjes.
We gaan het zien of het ook daadwerkelijk wordt opgehaald.

Wanneer het regent of te hard waait voor het werken aan de gevels gaan we schaven aan de gevelplanken. Ik blijf het maar zeggen; het is fantastisch mooi hout zonder bijna maar 1 noest. Wel variëren ze bijzonder van dikte. Dat resulteert in de maximale hoeveelheid per dag van 40 geschaafde planken. Het stompt wel af zo,n hele dag schaven. Het voelt een beetje zoals de boer nu zijn land achter ons huis aan het frezen is met 3 km/h . Maar heel langzaam wordt de stapel van de geschaafde planken hoger. Nu 160 van de 360 planken geschaafd op de dikte van 22 mm.
We zitten nog wel steeds te dubben. Wel of niet het gevelhout impregneren met Siloxanen. Het enige middel wat nog overblijft omdat het redelijk goedkoop is en later geen onderhoud meer vergt. 

We gaan er ook nog even tussenuit voor de griep en Corona prik. De laatste is gelukkig die van Pfizer. Daar heb ik achteraf het minste hinder van. 

We zijn nu als laatste met de oostkant van de garage de Rhombus latten aan het monteren en straks uitlijnen. Dinsdag wordt het weer een droge dag.
Ik heb deze week ook de isolatie van de bovenverdieping afgemaakt. Nu begin ik als er een vacuum is in werkzaamheden met schaven en uitlijnen, met isoleren van de woonkamer.

Inmiddels hebben de muizen de garage gevonden als warme overwinteringsplek. Gelukkig nog niet in het huis.  Alle kieren en gaatjes opgezocht en dicht gemaakt. Toch maar vallen neergezet.  Inmiddels zijn al 4 🐭 gaan hemelen. Ze zijn o zo slim om het lokvoer van de val op te eten zonder dat hij af gaat. Ook hier is de aanhouder wint.



Hij/zij heeft het koud. Geen temperatuur voor hem/haar. De Sabelsprinkhaan. Ik wou dat ik dit ook zou kunnen. Tegen het plastic omhoog lopen. Als ik zo zie heeft hij/zij geen zuignapjes maar haakjes. Wat een monster. Gauw 8 cm lang. Ze schijnen venijnig te kunnen bijten. Ik kan het mij niet voorstellen. Het wordt wel snel tijd om zijn/haar schutkleur aan te passen naar bruin.

Weer een dag met de mooie luchten.

Schaven, schaven en nog eens schaven. 40 planken op een dag. Op de achtergrond wat nog gebeuren moet😱

Het loonbedrijf is al een week bezig dit enorme landoppervlak te frezen. Vorig jaar is het nog geploegd. Er schijnt een overstap te zijn naar alleen nog maar frezen. Uiteindelijk gaat er een hoop Gasolie mee bezuinigd worden omdat het frezen in het voorjaar voorafgaand aan het mais, niet meer hoeft te gebeuren. En frezen is beter voor het bodenleven. Het is zo nat op het land dat een normale trekker het land niet op kan. Ze gebruiken een monstertrekker met rupsbanden. Ik denk dat hier wel meer dan 1000pk in staat.

We worden thuis in Delfzijl weer verwend met hete bliksem en kniepertjes door een buurvrouw uit Tuikwerd. Weer 2 avonden niet hoeven koken👍

Na een zee van mais nu een prachtige gefreesde akker. Anderen zien vooral veel grijs en grauw. Ik zie vooral de wisseling van het seizoen. Een enorme tuin achter ons huis en hij wordt nog bijgehouden ook.  Wij worden ook weer persoonlijk geconfronteerd met de wisseling van de seizoenen. Nog geen 3 maanden geleden moesten we zelfs stoppen met werken ivm de hitte. Nu weer 4 lagen kleren en thermo ondergoed aan.

In de verte zie je de loonwerker voor zijn loon werken😉.
We weten niet wat saaier is. Een hele dag maar 40 planken schaven of 1/15 akker frezen. Hij zit wel in de natuur. Muziekje en verwarming aan en de GPS tracker stuurt automatisch de trekker aan. Beetje om je heen kijken en mediteren. Wij binnen in het lawaai en het stof. Maar ook wij zakken langzaam in onze geest door plank na plank.

Het laatste stukje waar nog Rhombus latten op komen. Zie de olifantenpaadjes met zaagsel😁

 


Hier een filmpje hoe langzaam het gaat en wat voor lawaai het maakt. Gelukkig weet je dat het eindig is.  Daar gaat onze mais windscherm onder de grond.




Reacties

Populaire posts