Handen pippern mie van de kôlle!




Lijnenspel,
Omdat we moeten wachten op een onderdeel van het rookkanaal die besteld is en het buiten teveel regent en waait en vooral heel koud is voor het monteren van de gevel beplating, gaan we het enige resterende plekje van het huis wat nog niet geïsoleerd is nu aanpakken. Als je de foto's ziet snap je al gauw waarom dit nog niet gebeurd was. 

De steiger moet helemaal opgebouwd worden en het is een enorme klimpartij naar de nok. Ook is het een flinke klus mbt ons lichamelijk en vooral geestelijk uithoudingsvermogen😇. 
De biobased houtvezelisolatie moet breder zijn dan de breedte tussen de sporen. (sporen zijn de dakspanten) Anders blijft het niet zitten en valt naar beneden.  De biobased houtvezelplaten zijn 58,5 cm breed en de sporen meestal 54 of kleiner. Omdat geen enkele machinale zaag door dit vezelplaat heen komt moet alles op ellenbogenstoom. Voor ons beiden dus flink aan de slag. Al gauw gaat de eerste thermokleding uit😅.

Door de constructie balken die door de kamer lopen moet de steiger voor de nokisolatie door de balken heen gemonteerd worden en geeft zo ook nog eens een beperkte actieradius in heen en weer rijden. Al met al zit het er nu na een kleine week bijna in. Als ik van te voren wist dat zo'n Vide zoveel gecompliceerd werk zo veroorzaken dan had ik dit nooit zo laten construeren. ( Het is een feit, spijt komt altijd te laat en nooit op tijd). Het is niet anders. Als er gewoond wordt ben je alle snel weer vergeten. 

We merken gelijk de afname van het geluid wat van buiten komt. Zelfs de regen en hagel wordt een zacht geruis. Al schrikken we ons nog het apelazarus van de donderknal boven ons hoofd. De temperatuur in het huis stijgt ook langzaam. Maandag a.s ronden we de dakisolatie af en dinsdag lijkt het droog te blijven voor het monteren van het rookkanaal. Laat de winter maar komen..... Nog maar even niet.😁




De steiger door de constructiebalk



Ook hier komen de blokken van de boot van pas. Met mooi Selden blok met Dynema strop hijsen we de platen in een aanhangernet naar de nok. Dit blok is een schoot keerblok om de Code Zero ( soort Gennaker) op het achterschip vast te zetten. Maar dus ook om isolatie naar boven te hijsen😉

Heel hoog werken in de nok van het huis.





Doorkijkje vanuit de kamer naar het kantoor en een slaapkamer.



Hier wordt een biobased houtvezelplaat op maat gemaakt


Kort filmpje van bovenaf de steiger. Heel ander werk dan op de Rechtbank in Groningen werken. 

Een nadeel en een voordeel van houtvezelisolatie. Geen schadelijke stoffen
 zoals glas of steenwoldeeltjes maar nu houtvezels die overal aan blijven plakken. Pavaflex heeft ook geen conserveringsmiddelen in zijn houtvezelisolatie. Gutex wel.


In de nok. Dit gedeelte wordt definitief afgesloten. De isolatie wordt dan ook met latten aan de sporen vast gezet zodat het er niet uit kan gaan vallen. De lichtleidingen zijn ook goed te zien.



De schuine montage latten zijn hier tijdelijk totdat de schroten er tegen aan worden gemonteerd. De latten komen uit de houtpakketten uit Estland dus alles wordt zo benut. 

Mooi lijnen spel.

Hier is de nok gevuld met de isolatie en gaan we langzaam naar de noordkant van het dak.

Mooi plaatje hoe de isolatie gemonteerd wordt. Het is 24 cm dik. 

Volgende week gaan we een poging doen het rookkanaal te monteren zodat nu het geïsoleerd is de houtkachel het kan verwarmen in huis. De weerkaarten zijn het allemaal met elkaar oneens. De ene geeft warme kaarten en de andere een erg koude weerkaarten. Het feit dat er een El Nino jaar is maakt het er voor de weercomputer niet makkelijker op. Wij hebben nog wel een half huis aan overtollig hout op te stoken voor we in de koude zitten. Niets gaat daarvan in de afvalcontainer maar nu in de kachel..

Reacties

Populaire posts