Wie een regenboog wil zien moet de regen trotseren.



Het was de week van het doorzetten maar het verstand kon niet op nul. We zijn de hele week me de vloerverwarming bezig. En afgelopen zaterdag konden we dit afronden. Het legplan heeft gewerkt en op alle plekken ligt koud naast warm en de hele vloer op de begane grond is nu bedekt. Inmiddels 3000 binders en 1200 meter vloerverwarming gebruikt. Ook alle kabelbinders van 4,8 mm van de Ac-tion in Appingedam en Delfzijl gekocht. Schap is leeg. Deze kabelbinders gebruiken we om de bochten te maken. Dit moet je echt aantrekken met de kabelbinders. De metalen zakbinders knappen dan.  Alle 12 groepen zijn nu aangesloten op de verdeler in de bijkeuken. Nu nog afpersen op 6 bar. Het enige punt van lekkage kunnen de koppelingen op de verdeler zijn. Ook moest de kachel er even uit om ook op die plek de verwarming te kunnen aanleggen.  In de kamer liggen 6 groepen. De slaapkamer 2 en de overige ruimtes allemaal 1 groep.

Het lijkt er op dat de 27e januari de vloerenman komt om de vloer met zandcement op te hogen met 7 cm en tegelijk al ons noeste arbeid van het leggen van de vloerverwarming onzichtbaar te maken. De komende week ronden we de vloerverwarming af. De laatste loodjes. Op de plek van de afvoer van de badkamer moet namelijk geen cement komen. Al met al kleine klusjes. De rest van de tijd tot het storten van de vloer gebruiken we voor het uitzoeken van de vloertegels, de wc's, douche afvoer. Ook een begin te maken met oriënteren van keuken. Kortom er komt een hoop stress aan voor het maken van keuzes keuzes en keuzes😉 Ik ben liever aan het werk. 





Dit is 1 groep van de doorloop walking closet.



De 2 groepen van de slaapkamer. Mooie slakkenhuizen.

Hier al wat meer groepen aangesloten op de verdeler.

Op dinsdag en woensdag gaan de gordijnen van het zwerk open en zien we na maanden eindelijk eens weer de zon tot zonsondergang. Hier een prachtige zonsopkomst vanuit de kamer. 







één groep van de 6 in de woonkamer

Samen met de houtkachel en de zon is het al gauw 20 graden in huis.

Nog weer een paar groepen aangesloten. Rood is warm en is door de flowmeters instelbaar. Blauw is de retour en gaat terug naar de warmte pomp.

Je moet steeds de lengte van de buis die nog beschikbaar is in de gaten houden want er mag geen verbinding zitten in de vloer. Elke groep mag maar maximaal 100 meter bedragen. Steeds als we een groep afgerond hadden berekende Jan met de radius en de hoeveelheid buis de hoeveelheid. Later vroeg ik me af wat die rare getallen voorafgaand aan de tekst op de buis betekende.  Wat betekent zoals boven 593 mts..  Het was gewoon de gebruikte meters tot nu toe😂😂 Het stond er gewoon altijd al op haha





Hier zie je de rode binders en de zwarte kabelbinders van de Ac-Tion.




Klein filmpje hoe dat gaat met zo,n binder. De haak in de accuboormachine komt van een Chinese zaktrekker. Maar die zijn allemaal defect. De haak kunnen we goed gebruiken. Die loopt taps toe waardoor de binder er makkelijk af glijd.  



Het rangeer terrein van de kamer. Op 1 plek is de buis geknikt door een combi van koude buis en te hard aan de haspel trekken. Gelukkig heeft kunststof een geheugen dus met een verf föhn de knik weer verwarmt en je ziet er niet meer van. Wel de plek gemerkt ivm en mogelijke lekkage. Uiteraard was dit weer in de laatste groep. Bij ons gaat vaak iets fout als je bij het laatste onderdeel bent. Wat dat nou precies is???? 

Alle leidingen uit de kamer moeten ook weer terug naar de bijkeuken. Deze leidingen kun je dan ook gelijk gebruiken als de verwarming van de gang.





Boerenkool uit eigen tuin. 😋. Na een vorstperiode wordt Boerenkool pas lekker. Er staat nog een maaltje als er niet een Ree ons voor is. 

 
Ik heb het proberen geheim te houden maar een oud collega Wim van de rechtbank heeft het nu ontdekt😂
Ben inmiddels een klussenbedrijf begonnen in badkamers en montage. Het bouwen van huizen heeft me echt te pakken nu haha. Moet er niet aan denken😉

Reacties

Populaire posts