Hoera; Karel heeft de weg naar Wagenborgen weer gevonden! Paasupdate 31-03-'24

Tegels, tegels en nog eens tegels. Het is weer een week van alleen maar tegels plakken en snijden. We pakken het laatste deel van de kamer aan. Het toilet en de hal en banen ons een weg richting het westen door de gang. Het gaat nog best voorspoedig en wat snelheid doen we volgens niet onder aan een professionele tegelzetter. We zijn dan wel met zijn tweeën en niet alleen zoals een tegelzetter. De enige hobbel die ons nekt, is een paar pakken waarvan de tegels 5 mm minder groot zijn. Omdat ze niet op maat gezaagd zijn de tegels verschillend van grote. Afijn, we smokkelen wat en als we er dan nog een bijpassende voeg bij zoeken is het 'probleem 'wel uit de lucht.  



De originele spoelbak gaat steeds verder omlaag omdat de vloer omhoog komt.

 De hal 



Hoera Karel is terug.


Het was ergens dinsdag toen ik opeens weer een oude bekende in de tuin zag rondscharrelen. Karel was weer terug uit Afrika. Vrolijk hipte hij door de tuin en af en toe met zijn staartveren schudden wat typerend is voor zijn soort. Zo bijzonder dat dit hele kleine vogeltje deze enorme tocht uit Afrika weer heeft volbracht naar onze tuin.
Eerst was Karel nog wat onwennig en wilde zich graag laten zien; ik ben er weer. Een paar dagen later al druk op zoek naar een nestplaats. Blijf maar bij ons gaf ik telepathisch door want hij scharrelde ook bij de buren. En die hebben een grote rode kater. Niet doen Karel, denk om je jongen straks. 
Zaterdag zag ik Karel op de geploegde akker het hof maken aan een Karolien dus mijn hoop is dat we dit jaar weer onderdak kunnen geven aan het verliefde stel en dat ze maar veel zwarte roodstaartjes gaan maken.




De zorgvuldig uitgezochte voegkleur bij de Hornbach bleek toch donkerder te zijn dan in de winkel. Nu krijg je nog een omkadering van de tegel. Op zoek naar een lichtere kleur.

50 tinten grijs.😁




Deze gaat het worden denken wij.



Om in het hele huis goed uit te komen zonder scheve voegen of scheve tegels worden op diverse plekken tegelbanen geplakt richting de buitenwand. Hier zie je de wand tussen de slaapkamer en de badkamer. De wand wordt er als het ware uitgesneden. 

Dit is de badkamer. Hier zie je goed wat ik bedoel. De resttegel waar de houten wand tussen uit is gesneden wordt in de badkamer geplaatst.


Hier liggen een aantal teststukjes waarop we de voegkleur gaan testen.

Een voeg gaat helemaal van de west naar de oostgevel.

Het begunt wat te liek,n


                                                Update 31-03-'24                                      
De hele week zijn we aan het tegels plakken. Jan doet het smeerwerk op de vloer, ik zet de tegel in de lijm. Veel is daar niet over te schrijven. Alleen misschien dat het op sommige plekken lastig is, omdat de tegels ongelijk van formaat zijn. 
Gelukkig hebben we nu tussen de 50 tinten grijs de goede voegkleur gevonden. Het is heel belangrijk dat je de juiste mengverhouding toepast, want ook op een test exemplaar hebben we ondervonden dat dan de grijze kleur opeens donkerder is geworden. 

We hebben afgelopen dinsdag een wijkoverleg gehad met de gemeente over de aankleding van de wijk. Daar hebben we ook de optie voor het snippergroen te verkopen aan de bewoners. De wethouder stond daar gezien de grote financiële uitdaging die de gemeentes in '26 krijgen, niet onwelwillend tegenover. 
Ze hebben nog geen idee hoe de wijkjes gestoffeerd gaat worden. Aan ons werden de plannen die er lagen uit 2021 gepresenteerd??? Dit terwijl er allang een nieuw plan lag van vorig jaar.  Er is dus een groot leeg vel waar we over kunnen praten. De gemeente vraagt of we vanuit de wijkjes een paar bewoners willen selecteren voor overleg. 
Afgelopen vrijdag hebben we als bewoners in een gezellig wijkoverleg bij een van de bewoners thuis een eerste overleg hierover gehouden. Het zit wel goed met de saamhorigheid van de wijk. 

De komende week gaan we de douchevloer op afloop plakken en voegen. Dit laatste is ook weer een flink zware klus. Eerst nog het juiste voegmiddel bij de Hornbach halen en de andere terugbrengen.


 
We tegelen wat af. Hier in de badkamer (zonder bad) de toiletvloer.

Hier de rest van de badkamer. Nu moet alleen nog de douche vloer. Dat is heel ingewikkeld omdat het op afloop moet worden gelegd naar alle zijdes richting de 2 afvoerputjes.

Na elke plaksessie is het veel werk om alles weer schoon te maken.

Tegenwoordig gaat het zaaien van gras op deze wijze. Dit is bij de buren. Al append over de kavel 😁

De douchevloer wordt in de speciale waterdichte coating gezet.



Deze voeg gaat het worden na vele tests.

De vloer van de slaapkamer ligt er ook al in. 


Reacties

Populaire posts