Eb en vloed wachten op niemand

Eb en vloed wachten op niemand; de tijd loopt gewoon door. Deze week is er niet zo heel veel te vertellen. Jan maakt het laatste installatie werk af voordat de installateur dinsdag komt. Ik voeg nog een stuk van de plint omdat het nu eindelijk droog wordt.
We zoeken 2 goede ( betaalbare) douches uit en het wordt er 2 van de Ikea. Bij deze hangt de regendouche het verst van de wand. Tegelijk kijken we nog even naar keukenkastjes en een werkblad voor de bijkeuken. 
En we monteren in de slaapkamer de eerste schroten van het huis en die verf ik 2 x in white wash. Later maar even kijken of het white wash blijft. 
Ook monteren we de gordijnen rails van de Ikea. De ultieme samenwerk test. Het is een heel ingewikkeld systeem waarin je kunt kiezen voor de wand of aan het plafond hangen. Na een uurtje hangen ze en de komende week komen daar eerst de oude gordijnen die we nog van het Stuurhuis hebben. Later maar kijken welke nieuwe daar komen. 
De komende week hopen we dat de installateur samen met Jan de warmtepomp aan de praat krijgt en ik ga me bezig houden met het (geluid) isoleren van het plafond van de douche.  We ontruimen de garage zodat we daar de gevelbeplating kunnen schaven en zagen omdat dat de volgende klus gaat om de buitenkant van het huis te betimmeren, als het droog is. 
De warmteleidingen naar de garage worden dubbel geïsoleerd. Hier zie je ook nog een stukje houtvezelplaat tegen het plafond voor het dempen van geluid. Het ziet er nu niet uit, maar als het plafond dicht is getimmerd met schroten woont daar niemand mee.

De Ikea douche set.

Het ziet er netjes uit zo de schroten in de whitewash. De balk van de constructie laten we in het zicht.
En als je denkt dat het maar even werk is om de schroten te monteren dan heb je het mis. Jan denkt al gauw dat het een boot is en dat er geen schroot scheef kan zitten. Uiteindelijk is dat ook niet gebeurd, dus het ziet er goed uit. 


De Ikea gordijnrail

Mooi systeem als je eindelijk door hebt hoe het in elkaar zit. Overigens slechte reviews, maar we gaan het zien. 

 

Reacties

Populaire posts