Hoera! westgevel beplankt.


Hoera! Op zaterdag bevestigen we de laatste plank op de westgevel. Dat laatste deel tussen de deur en de westgevel is een hele klus omdat er achter de warmtepomp gewerkt moet worden en de aansluitingen van de pomp er al zijn. Maar het lukt. Het is heel mooi geworden. Een warme uitstraling. Nu maar kijken hoe de olie zich houdt.

Op dinsdag begeeft onze afkortzaag het met een hoop geratel. De borgknop waarmee je het zaagblad kunt blokkeren om het te slijpen krijgen we niet los. Precies na de garantie natuurlijk. Bij het begin van de bouw aangeschaft. De Chinezen bouwen iets in de apparatuur met een soort van kalender op wat voor datum er in het apparaat iets moet stuk gaanšŸ˜ 


Dit afkortzaag is heel fijn in gebruik en is dan ook onmisbaar. We beginnen de operatie om in de machine de oorzaak te vinden. Samen met een explosie tekening vinden we de schuldige. Een kogellager heeft het begeven. Alle kogels zijn ook verdwenen. Gelukkig kunnen we met de trekcirkelzaag die onlangs net gerepareerd is alle handelingen ook uitvoeren, maar het duurt iets langer. Nieuwe aanschaffen of repareren. We gaan het zien.
Het geeft wel weer vertraging met de bouw. Het is niet anders.
Jan loopt een blessure op met het klimmen en klauteren op de steiger. Zijn knie wordt heel dik. Oeih. Rust.. Juist de rust kunnen we niet gebruiken. Ook dit gaan we zien. Dokter of zelfhulp? 
Oude mannetjes moet je ook geen steiger laten beklimmen.šŸ˜

De komende week gaan we het in de ramen afwerken. Als het ware de omkasting rond de ramen. Hierna is de gevel pas echt klaar en kunnen we met de oostgevel aan de slag.
Ik mag weer gaan oliƫn de komende week om alle planken van de oostgevel te voorzien van een beschermlaag.



De boot schreeuwt ook om aandacht. Ze krijgt een flinke poetsbeurt en is voor even weer tevreden.

Op de maandag gaan we onder de ramen het vlak opvullen. We schalen de steiger af naar lager.



Hier de opvulling van de rechterzijde.

Raar gezicht, zo'n zwart gedeelte onbeplankt



Een mooie warme uitstraling. Hoe lang blijft dit zo.


Zicht van de G.Boelmanweg in het dorp.






De linkerzijde met de opvulling naar de noordzijde. Hier zorgt de warmtepomp voor de nodige obstakels. We schuiven de steiger er net overheen om bij het dak te komen.

Hier de noodschakelaar om van buiten de 400 V af te sluiten. IP67. Waterdicht. Dit is verplicht. En zichtbaar de leidingen dit door de gevel heen gaan.

De westgevel heeft de aansluiting met de noordgevel gevonden 



Dit raam is misoortje't . Hier moet Jan nog met de maatvoering aan de slag.



Wat een hout. Wat een werk. Zal als ik 80 ben dit nog kunnen oliƫn?

De kliko's storen nu wel












Garage + huis in het hout.

Op zaterdagavond barst het verwachte onweer los. Een prachtig spektakel.  

Dit is nu waarom wonen op de ruimte zo mooi is. 



Dreigend.

Bui trekt over Veendam

Wat een kleuren.

50 tinten grijs.





 

Reacties

Populaire posts