Geduld is een schone zaak.

 Dit was de week waarin we de afwering van de ramen hebben voltooid en het 3e raam die mishorntje was, heeft Jan aangepast zodat het net zo groot wordt als de andere 2. Ook de bovenramen en de deur moesten nog afgewerkt worden. Ik heb weer 200 planken in de olie gezet en die liggen nu te drogen. Dat afwerken was nog een hele klus. Die van dat kleine raam duurde weer eens een dag wat mijn geduld weer eens op de proef stelde. Dat we nu maandag beginnen aan de oostgevel is ook wel een goede. De buren hebben tot dan toe nog vakantie en om dan de hele dag aan de oost gevel te werken, vlak bij hun terras, is ook weer zo wat.

Jan zijn knie is wat minder dik, blauw en geel en kan na 2 dagen extra rust, gelukkig weer wat aan het werk. In de 'rust' dagen geef ik de westgevel nog een olie beurt. Met een lap werk ik alle beschadigingen bij en voorzie ik het met een dunne laag olie. Een dikke laag olie trekt niet meer in het hout en kan dan misschien gaan rimpelen in het verschil tussen inmiddels de dag en nacht temperatuur. 

We denken ook na wat voor materiaal we op de dakranden en goten gaan monteren. Of kant-en-klaar, maar erg kostbaar of het plaatwerk wat er op gemonteerd wordt, zelf schilderen.

Badend in het zon licht. Wat een kleuren. Mooi hier het contrast te zien tussen het harde staal en de kleur van het zachte hout.



De gevel is nu één geworden. Het 3e raam naar de veranda is nu ook gereed. Ook is de bovenkant van de garagedeur afgewerkt.

De 3 musketiers. Het raam is exact zo groot als de andere 2. Alleen ontbreekt het kozijn en glas nog.

Afwerking boven ramen.

Hopen maar dat het zo blijft. 




Afwerking raam. Nu nog een kozijn en glas.

De vensterbank wordt van staal of aluminium in de ral kleur 7016




Hier wordt de gevel nog onderbroken bij het veranda raam.





De zijdeur afwerking

De afwerking van de boven ramen.

Reacties

Populaire posts