Kan het nog heter? Ja het kan nog heter.

Op maandag beginnen we, nadat de west gevel gereed is aan de oost gevel van de garage. Eerst het makkelijke deel bij de sauna en vervolgens de garage zelf. Het is in de zon waar wij werken om 10 uur al 43 graden. Tjonge, wat werkt dat verlammend. Er is geen zuchtje wind. Veel water drinken dan maar en af en toe in de schaduw. Gelukkig is na de middag pauze de zon achter de kap van de garage verdwenen en is de temperatuur beter te dragen.
Op woensdag is er regen en kunnen we eigenlijk niet buiten werken. We maken er een boodschappen dag van. Naar de Hornbach en Bauhaus voor wat zaken die er moeten komen voor de bouw.
Op de donderdag, vrijdag en zaterdag werken we aan de oost gevel van de garage. Het is weer werken op hoogte, maar niet zo hoog als het huis zelf. 
We maken ook nog de garage deur van naar buiten draaiend, naar een naar binnen draaiende deur ivm de afwerking van de gevel. Misschien blijft dit wel zo. Eeen naar buiten draaiende deur vangt heel veel wind bij deze open vlakte. Ik werk op zaterdag alle beschadigingen bij met olie en zet de gevel er helemaal in met een lap ipv een kwast. Dan wordt de laag iets dunner en is er minder kans op een plakkende laag.
We moeten nog het stuk boven de deur afmaken, maar dat schuiven we door naar de maandagochtend.
Er komt een week aan met veel regen en wind, dus ik denk dat we eerst maar binnen gaan werken aan wat klussen. Zoals de wasmachine een plek geven en het plafond in de gang er in gaan zetten. Ook moet ik alle verwarmingsleidingen in de bijkeuken nog isoleren met een dampdichte zwarte buisisolatie.

Vorig jaar was het met de intrede van de meteorologische herfst gedaan met het mooie weer en bleef het regenen tot aan het begin van de zomer er na. Laat het dit jaar anders zijn. We staan aan het begin van La Nina, het zusje van El Nino, dus wie weet blijft het na volgende week weer een tijd droog voor het kunnen afmaken van de oost gevel van het huis. 

43 graden op onze werkplekšŸ˜Ž

Het sauna raam lijkt nu nog op een snoep balie in het zwembad.



De makkelijkste plek van alle gevels aan het huis.

Het plastic van het garageraam moesten we nog op een andere wijze monteren. Hier is de garagedeur nog naar buiten draaiend.

Het begin van een mooi stuk wild verband. 



Tot bijna in het oneindige een mais vlakte. Het is aardig bijgetrokken op de plekken waar het haast niet wilde groeien door alle regen van het voorjaar. 

Op sommige plekken zijn zelfs de rijen nog te zien. De mais heeft gebloeid. De mais hier in Nederland is zowel mannelijk al vrouwelijk. De mannelijke bloem zit helemaal boven op (dat is de gele waas die je ziet)  en het vrouwelijke, die het stuifmeel vangst daaruit, komen de mais kolven. Mais is dan ook zelfbestuivend. 





Hier weer op hoogte



Hier sluiten we bijna de oost gevel van de garage. 

De 5 soorten vlinderstruiken geven nog een soort van nabloei waar heel veel vlinders op zitten. 2024 was een slecht vlinder jaar, maar dat is volgens mij wel aardig bijgetrokken. Ik zag Distelvlinders, Dagpauwogen en Atalanta.s. Het zijn 5 verschillende vlinderstruiken. Elke vlinder kan iets lekkers uitzoeken. 



Hier het laatste stuk wat over blijft voor de maandagochtend. De gevel heeft inmiddels wel een dunne laag olie gekregen.





Je ziet dat het nog een beetje glimt. Er zaten ook planken tussen die vol zaten met dode onweervliegjes die ttv het oliƫn daar op waren gaan zitten. Die poets ik er nu gelijk ook maar even mee af.

De deur die nu inmiddels naar binnen draait

Het stuk gevel wat maandag nog maar even af moet.

 
We monteren vlak bij de wasmachine en de vaatwasser een waterslagdemper om het knallen die ontstaan door het (te) snel sluiten van de kleppen van de was en vaatwasmachine in de waterleiding te voorkomen. Je leidingen gaan dan langer mee, net als de soldeer verbindingen. En er is minder lawaai in huis. Het ziet er futuristisch uit, maar het is gewoon een membraan met lucht op 3 bar. Bij de Hornbach voor €38,- Rechts zit een ventiel waarmee je met membraan op druk kunt brengen indien nodig. Het is van fabriekswege ingesteld op 3,5 bar.

Reacties

Populaire posts