Het is de week van het omschakelen naar een nieuwe klus. Na de warmtepomp en het bestellen van materiaal gaan we aan de slag met het plafond in de hal. Deze hal is ontworpen voor de afmetingen van de Ikea PAX kasten die er kunnen staan. Elk vak steeds Ć©Ć©n van 1 meter en Ć©Ć©n van 50 cm breed. En dat 3 maal. Helaas zijn de kleuren heel erg beperkt op dit moment, maar even zien welke het wordt.

Het plafond moet er op zijn 'scheeps' in gemonteerd worden van Jan, dus alles uitgelijnd en op de mm nauwkeurig. Helaas best een klus doordat de schroten van slechte kwaliteit en maatvoering zijn. Vooral aan de uiteinden. Als je dan slecht begint dan waaiert dat helemaal uit en lijkt het nergens op.
Ik plamuur de spijkergaatjes en schilder het af in 2 keer. We spijkeren met een bejaard spijker pistool die we al decennia hebben.
Als met al toch weer 3 dagen werk.

Ook maken we testvlakken voor het behandelen van het binnenhout. We hebben iets gevonden wat misschien een oplossing kan zijn voor het helemaal afschuren van het hout naar de originele kleur. Het hout is binnen namelijk al helemaal verkleurd en dat stopt niet voordat het helemaal donkerbruin is. Als het lak wat helder is moet er beslist een UV filter in. Dat hebben we wel maar het hout slaat dood wat sprekendheid betreft. Dat heb je al gauw met waterbasis lak.

Het (natuur) product wat we nu gevonden hebben is Duits en welke op lijnolie en bijenwas is gebaseerd. In principe is 1 laag genoeg en het ruikt ook nog eens lekker.
Het krijgt iets van een white wash uiterlijk. Je kunt het opbrengen met spons, kwast en doek.

Op vrijdag komt het materiaal voor de goten, windveren en dakranden. En we bouwen de steiger op in de kamer voor het monteren van het plafond daar. 
Er komt de komende week een flinke bak water aan door ex-orkaan Kirk die zich samen met een omvangrijk lagedrukgebied ten westen van Ierland hier voor een paar dagen de wind in de gordijnen gaat jagen zoals het nu lijkt en heel veel regen brengt. Buiten werken is dan ook geen optie.
Een mooie optie om het plafond te monteren.

Het is een enorme uitdaging omdat de steun balken in de kamer ons flink parten spelen hoe we de steiger opstellen. We gaan er dan ook een hele tijd over doen om het plafond er in te monteren en dan de plinten nog en vergeet het schilderen niet.

Maandag gaan we nog 25 planken Siberisch Lariks halen in Winschoten. Pont Meijer had er nog een hele kleine partij van liggen. We snoepen daar dan nog een stukje van af. Dit zijn de gevelplanken voor de risaliet. 



Een test stuk in de gang. Dit is door de zon bij de bouw extra verkleurd.

De test stukken in de kamer. Rechtsboven is met een roller. Rechts onder met een kwast. Links is met een schuurspons.

Het plafond zit er prima in en ook al geschilderd. De verdiepingsvloer is tegelijk ook aan de onderkant geĆÆsoleerd tegen geluid van lopen over die vloer.





Het materiaal. 14 platen 310 x 155 garantieplaat (30 jaar) met een witte gladde grondlaag coating. Wij moeten die dan zelf in kleur 7016 schilderen.

We bouwen de steiger in de kamer op.

Het dossier afkortzaag. Jan vindt de boosdoener. En besteld het onderdeel bij Kroon.

Op dit anker van de elektromotor zit de boosdoener. Direct naast (rechts) de waaier. Dat heb je met slechte Chinese kogellagers.

Dit is de natuurbeits.

Hier beginnen we met het plafond. 

We hebben een kruislijn laser gekocht die een lijn projecteert op het schuine dak  de er hopelijk voor zorgt dat het een beetje recht wordt.

De kruislijn laser. Kosten weinig meer tegenwoordig. Tenminste de hobby lasers. Made in China. Maar voor zo,n klus in huis goed genoeg. 

                                                         

Eind van de dag.

Het lijkt nu nog nergens op. 


Filmpje van het oogsten.

Zaterdag gaat de mais er af met donders geweld. Er komt een hele ploeg Duitsers van het bedrijf van de boer uit Duitsland. In 1 dag tot 21.00 uur hebben ze 80% van de mais geoogst. In Duitsland is recent een man in zo'n  machine gekomen die in een mais veld liep terwijl er geoogst werd. De man was zijn benen kwijt en die zijn ter plekke op de akker door de trauma-arts er weer aan gezet. Ik kan er me wel iets bij voor stellen waarom dat kon gebeuren. Het gaat heel snel en de chauffeur ziet niet veel.



Hier in de avond. 



 



Reacties

Populaire posts