Na het graven van alle bekisting sleuven de bekisting aangebracht. 9 mm OZB. Hierna konden we eindelijk beginnen met ons te maken kunstwerk wat niemand ooit nog weer ziet. Er waren al een aantal bochten gebogen. Deze moeten worden gekoppeld met lange betonijzer stangen van 6 meter.

Dit staalwerk staat allemaal op de constructie tekening die van de constructeur komt. Het is goed opletten of je 12,10 of 8 mm gebruikt.

De korven maken we op bokjes. Hierna zetten we de korven op de koppelbalken en daarna laten we ze zakken. Net zoals je een kist in de grond laat zaken op een begraafplaats.. Alleen wij gooien er geen bloemen op😁

We vinden Poolse bierblikken op de kavel en zijn best bezorgd dat als we op een ochtend aankomen alle bouwstaal is verdwenen. Elke avond wordt voor de zekerheid alles aan elkaar gekoppeld met kettingsloten om het hen evt zo moeilijk mogelijk te maken het snel naar Polen te brengen. Je moet er niet aan denken....al dat werk. 

Na het huis gaat het staalwerk voor de garage in de bekisting. Met name op het kleine vierkant is het bijzonder moeilijk en moet alles als een puzzel in elkaar vallen. 

Ik vertil me met het inzakken van de korf. De korf moet wat opgeschoven worden en sta over de neergelaten korf heen met de voeten elk aan een kant.  Til even flink en .....knap zegt het ergens bij mijn borstbeen. Ik ga bijna kock-out. Voel even niks. Even later komt een scherpe pijn opzetten. Tja wat zegt Dr Google. Scheurtje in borstbeen of aanhechting van de ribben op het borstbeen. Gebeurd wel eens bij roeisport waar zeer grote aantrekkende kracht wordt uitgeoefend. Precies zoals ik gedaan heb Je kunt dus je eigen botten breken door spierkracht. Ontwerpfout.... Wat doe je er aan?  Russssst nemen. Wat kan een huis arts doen?  Weinig. Op een foto is het haast niet te zien. Een evt botsplinter kan in de het hartgebied komen. Is niet gebeurd dus niet meer aan denken.  Ik probeer me wat in te houden. Helaas is het na een dikke week nog niet veel beter. 

We krijgen het ijzer werk klaar. Hierna zal het beton worden gestort. In de vergunning staat dat we het moeten laten beoordelen bij de gemeente afd toezicht. We meldden het netjes zoals het hoort 2 dagen voor het storten. We horen 2 dagen niets en opeens belt de gemeente op.  Ze willen een uur voor het storten nog komen kijken. Now way. Mocht er iets niet goed zijn dan hebben we geen tijd meer. We hadden alles afgedekt. 

We spreken toch af de voorlaatste dag voor het storten. Jan en de opzichter lopen alles nog zeer zorgvuldig na. Er zijn een paar punten. Ook een paar die Jan tegen spreekt en idd toch goed zijn. 
We hebben sterk het gevoel dat er ook iets moet worden gevonden. In een uurtje hebben we de aanpassingen gedaan.  Het betonstorten kan beginnen. 😆





Straks goed verstopt en ingepakt onder een dekzeil. Gezien de kosten komt er een bauwfolie in de kist en kan na het storten het bekistingshout weer verwijderd worden en hergebruikt in de garage. .





Hier is Jan met de vorstrand van de garage bezig.



Ook hier weer goed verstopt. Iedereen denkt dat het beton er al in ligt. Het is ook voor de zandstormen die er door het droge weer staan. Er moet niet teveel zand in bij de korven komen.  




Hier komen het eerste staalwerk in zicht.


We maken het op stahoogte op bokjes en dan laten we het er in zakken.



Zo ziet zo,n bewapening tekening er uit



Een waar kunstwerk😁. Dit is de garage.



Hier staat het op de steunbalkjes

De apendix voor de veranda





Hier worden de 2 balken gekoppeld in de hoek


Hier zie je goed hoeveel werk dit is.






En het weegt ook nog al wat.



Via Marktplaats gratis oude badkamer tegels gehaald in Westeremden. Hier worden de afstandhouders op gezet. Dan zakken ze niet in het zand weg.  Dit moet minimaal 5 cm ivm het mogelijk roesten van het staal.

Hier zie je de plastic afstandhouders

Een mooi lijnenspel.












 

Reacties

Populaire posts