Beton storten. Hoera!πŸŽ†πŸŽ‡πŸŽ‰

Het gaat gebeuren. Omdat de prijzen van het beton door het plafond gaan  hebben wel wel bij 10 firma,s prijsinfo gedaan. Tussen de duurste en de goedkoopste zit al gauw € 1000,- We komen uiteindelijk uit bij OBG uit Winschoten. Via een Tikkie rekenen we af. Je moet gezien de prijs, wel exact weten hoeveel want een kuub extra zit er in deze dure tijd niet meer in. 
Tegenwoordig komt daar ook nog eens een Dieseltoeslag bij een een laagwater toeslag.  Straks komt er nog een waaitoeslag en een wc toeslag bij 😠..........Het wordt zo een rare wereld. .We komen uit op 21 kuub. 
Met een betonmixerpomp die het 24 m verpompt en die ook nog weer eens wat kost, zelfs per verpompte kuub,  komt het aan. Allereerst deze pomp opgevangen bij de ingang van Groot Bronswijk en via de bouwweg naar de kavel. De 2e mis ik net en gaat via de hoofdingang. 
Uiteindelijk zijn het prettige mensen die vooral niet te beroerd zijn om een stap harder te lopen. Na een uurtje rijden ze alweer richting Winschoten. 

Volgende week gaan we met de plaatfundatie bezig. Dit is de echte fundatie die het huis moet gaan dragen straks.


Hier het geluks ritueel. In de scheepvaart brengt het geluk en voorspoed als je een muntje onder de mast plaatst. Tegenwoordig doen huizenbouwers dit ook steeds meer. Alleen is er geen mast. De € ligt nu op 80 cm diepte en zal die geluk en voorspoed daar gaan geven...
d
Vanaf nu gaat alles alleen nog goed.πŸ˜‰.

Hier zie je ook de bouwfolie. Die zorgt voor het niet hechten van het beton aan het hout en het mogelijk weglekken van betonvocht tijdens het uitharden.


Vriend Peter helpt ook een handje.



Hier komt de Mixerpomp




Als een Libelle uit haar pop ontvouwt de mixerpomp zich tot 24 meter en helemaal achter op de garage.

De bedienaar van de pomp staat bij zijn werk en stuurt de snelheid aan. 

Zwager Wim helpt ook een handje.

Met een extra slangetje kan het nog een metertje meer tot 25 meter..

Hier zie je de Mixerpomp met 7 Kuub en de andere mixer met 14 kuub. Bizar dat dit zo blijft staan met zo,n moment op de wagen.. 





Langzaam stroomt de bekisting vol. Ik ga er achteraan met de trilnaald. Die zorgt er voor dat de luchtbellen uit het beton gaan en zodoende het beton wordt verdicht. Zwager Wim stort mee. 



Het blijft een raar gezicht die lange arm van de mixer





Hier de hoek van het huis.

Bijna klaar.





Na het trillen begint het afwerken. Spanen en het overtollige verwijderen en nat houden. Na een uur is het al hard..

We dekken het maar weer eens af. Nu voor de te snelle verdamping van het water van het beton. Beton heeft dit water nodig voor de hardings-reactie. Omdat het zo ontzettend droog is moet er echt een afdekking over. We voegen eerst nog wat water toe.

Van al die noeste arbeid die we er in gestopt hebben zie je nooit meer iets van terugπŸ˜•. Alleen maar omdat al de regeltjes in Nederland een vorst rand voorschrijven. Hierdoor kan de vorst niet onder het fundament door tot onder het huis. We zouden liever een Scandinavische oplossing zien. Slechts een houten fundament met een puin verharding. 




 

Reacties

Populaire posts