Na regen komt toch altijd weer zonneschijn.


Het was de week van het dichten van het lek in de tank en de opbouw van de veranda. Op dinsdag komt een medewerker van DS plastics uit BelgiĆ« de tank repareren. 10 uur rijden voor 1 gaatje. Helaas is Polyethyleen niet te plakken dus het was ook echt nodig. 
Eerst moest de tank leeg gepompt worden. Samen met onze pomp was die snel leeg. Na inspectie was de oorzaak dat bij het plakken/lassen van de 2 helften in de matrijs,  er een propje poeder mee is gekomen en die heeft daar het lek gemaakt. Een probleem die wel eens vaker voor komt. Maar service is het. Dit heeft de fabriek geld gekost ipv opgeleverd. 

Het lassen gebeurd van binnen uit met een lasfƶhn van 300 graden. Hij moest er dus echt de tank voor in. Hij kwam er geel van het stuifmeel weer uit. Door de regen van de afgelopen dagen was al het stuifmeel van het dak meegegaan in de tank. Iets wat je normaal niet ziet, maar wel op iemand met zwarte bedrijfskleding.
De man wilde wel ruilen van plek ivm de rust en ruimte. Wij naar Gent en hij naar Wagenborgen. Toch maar nietšŸ˜ De medewerker van DS plastic had zelf ook grote watertanks onder zijn huis.

Na een uurtje werk was de tank dicht en konden we het filter aanbrengen. Die moet zuiver waterpas liggen. Een flinke klus nog wel. Hierna konden we beginnen de tank onder het zand te brengen en het mangatdeksel er in te zetten.
We weten niet waar de 5m3 zand is gebleven. Alles wat we uitgegraven hebben is er ook weer ingekomen incl. 5m3 watertank. Door het inspoelen met water gaan de zandkorrels toch dichter op elkaar zitten dan met de trilplaat.

De rest van de week zijn we bezig geweest met de opbouw van de veranda. Een hele klus, maar ook leuk om weer eens ander werk te doen zoals tegelzetten, de vloerverwarming en een tank in graven.
Op zaterdag is de constructie van de veranda bij het huis bijna af. Dan moet het stukje bij de garage nog. Deze is nodig om met een rolstoel het huis binnen te komen.
Maandag komen de vlonderplanken van de 4 keien uit Zuidbroek. Het wordt elke dag warmer. Op zaterdag is het alweer puffen van de hitte achter het huis. Veel waterdrinken dan ook. 


 met 2 dompelpompen is de tank zo leeg. Het laatste restje gaat met een waterstofzuiger.

De lasfƶhn gaat hier naar zijn 300 graden C

Na het dichten van het lek gaat het speciale filter de tank in en de rubber afdichtingsrand er in waar de houder voor het mangat doorheen gaat.

Hier het fijn speciale filter. links boven is Ć­n' en het residu blijft achter. Bij een flinke regenbui krijgt het water zoveel vaart dat het filter schoon spoelt richting de sloot. Af en toe moet je hem toch eens schoonmaken. 

Dit is het enige wat zichtbaar blijft van de tank. 



De opbouw van de veranda kan beginnen. Alles is prefab klaar. De vlonderplanken komen wat niveau gelijk met de binnentegels.

De buurman heeft medelijden met diegene die ooit deze veranda weer moet verwijderen. Alles is gelijmd met PU tix en geschroefd met 6 x 160 mm schroeven. 

In de afgelopen week heb ik 3 Koninginnen van de inheemse Horenaar geliquideerd. Ik dacht toen ik ze zag vliegen dat het de Aziatische was maar naar een zoektocht op Internet bleek het toch de inheemse te zijn. Maar ook de inheems wil ik niet bij mijn huis een nest zien bouwen. Vanmorgen hoorde ik dat een Europese zijn nest in holle bomen maakt dichter bij de grond en de Aziatische alleen boven in de boom. De Europese zag ons huis dus voor een holle boom aan denk ik. Ik heb altijd wel moeite met doodslaan van 'nuttig' insecten, maar dit is lijfsbehoud. Ze vliegen vrij sloom en zoeken naar gaatje in onze buitenschil van het huis. 







Het schiet lekker op. Al het nu nog blanke hout gaat in de zwarte teer.



De dubbele buitenbalk. Dit brengt de sterkte in de draagconstructie

Per balk van 6 meter komen 6 dwarsbalkjes. 

 

Reacties

Populaire posts