Voor niets gaat de zon op.

Week 20 alweer. Deze hele week staat in het teken van de opbouw van de veranda en alles wat daar bij komt te kijken. Nu zondag blijkt dat er inmiddels 20 liter zwarte teer opgesmeerd is. We hopen dat de veranda het nu minstens 20 jaar volhoudt. 1 liter per jaar. Het is een prima product wat ik er op smeer. Stinkt nagenoeg niet en is uv-bestendig. Helaas met de hitte van deze week droogt het al in de kwast. Er zit wel 400 mu op denk ik. Ik ben de verf man Jan is bezig geweest met de veranda vloer die van het huis naar de garage loopt. De muur moest eerst nog gevoegd worden en hierna een balk er op gemonteerd worden. We doen dit met een 2 componenten kit. Keilbouten zouden te veel druk op het metselwerk geven en pluggen zijn simpelweg niet sterk genoeg.
Deze kit van het bekende pluggen merk Fisher hard in 3 minuten uit. Ideaal. Je spuit kit in het zorgvuldig schoongemaakte gat. Spuit en kit in en hierna draai je het draadeind in de langzaam hardende kit. Het zit muur en muur vast. En je kunt gelijk verder werken.

Het is erg heet in Wagenborgen. Op de inmiddels kurkdroge akker achter het huis is volop activiteit. Eerst komt de Glyfosaat, daarna zijn ze met 4 trekkers aan het eggen geweest. Hierna kwam de zaaier die in record tijd de akker in zaait met mais. Toen moest alle nog water hebben voor de groeisprong. En vervolgens ging er nog een paar honderd liter Glyfosaat over. En dat alles met een zuidoostenwind van 6 bft. We en ons werk zat echt onder het akker zand.
De geneugten van landelijk wonen. Gelukkig blijft de akker nu voor een maand of 5 onberoerd.

Deze week kwamen ook de vlonderplanken en die heb ik voor een gedeelte in de Douglas olie gezet om te worden gemonteerd. Door de olie heb je er een paar jaar langer plezier van.




Het verhoogde gedeelte naast de garage. Op de hoek staat deze op een betonstip die op het originele zand staat op 1.10 diep. 

De Skua heeft ook weer wat aandacht gehad. Ze was er blij mee. Een paar frisse muntjes voor de stroomvoorziening van de acuu,s

                                        

De buiskappen makker van ZeilenSails uit Groningen ( ja de man heet echt v Zeilen😂) is de beste bootkappen makker van Nederland😉. Hij heeft het ook heel erg druk. Maar in de winter heeft hij even tijd gehad om de buiskap ( die hij zelf ooit bij Molenaar gemaakt had) te voorzien van nieuwe ruitjes. De kap was nog erg goed de ruitjes niet. Knap hoor. Want het is zo moeilijk om dan de vorm in de kap te houden. Er zit nog een rimpel, maar die trek na de eerste regenbui weer weg.




Een supersterke veranda. Met 30 man ga je er niet door heen. 

Een draadeind 304 in de vers gevoegde muur. Hier zie je de kit in het gat zitten. Een plakbandje om het draad schoon te houden.
Dit is het product waarmee je alles razendsnel vast kan zetten. Van Vinylester bouwen ze ook polyester schepen. Eigen zijn dat Vinylester schepen.

                                                            

Hier zitten ze allemaal keurig op een rij. In de steen vast gezet en niet in een voeg vandaar het verschil in hoogte. Had Jan allemaal uitgemeten en klopte ook nog.



Een extra steun onder de veranda op een betonnen plaat. Gaat de plaat toch zakken kan je de steun hoger draaien. Er zit tegengesteld draad op. De moeren zijn sleutel 21 Deze is ook met de Vinylester gemonteerd.





                                4 trekkers + een zaai trekker. De geneugten van in het buitengebied wonen.


De akker ligt er weer mooi bij. Hoeven we niets aan te doen. 

Hier het water geven van de akker en tegelijk de Glyfosaat er over. 😱. Hieronder link naar nieuw onderzoek


                            Wat doet Glyfosaat in sperma van mannen? Nieuw onderzoek in deze link.

Een totaal beeld van hoe het er uit gaat zien. De voorkant van de veranda is nog niet geteerd omdat daar nog wat op bevestigd moet worden.

De inmiddels in de Douglas olie gezette planken. Puik spul. Milieu vriendelijk. 



Het is Red Class en geen inlands Douglas. Goedkoper en oranje geïmpregneerd. Het is iets duurzamer dan inlands Douglas. 

Hier mijn schilder plek met uitzicht.
  



Dit is het product. 2 x 20 liter. Het zou alleen voor de gevel maar nu is er al 5 liter op alleen al voor de planken. Gelukkig heeft het een soepele prijs.

Ook de in het begin van de week gemaakte veranda naast de garage klaar voor de planken.

 

Reacties

Populaire posts