Deze week iets minder tekst in het blog. We zijn met het internet verhuisd naar Wagenborgen. Maar de hardware staat nog in Delfzijl. En op een pad met bouwvingers is het slecht tikken. Super snel glasvezel hebben we inmiddels. Wel weer een dingetje. kpn heeft een mooie verhuis Service maar daar hoort een aansluitmonteur niet meer bij. Wel een paar hulpstukken en een handleiding. Alles aangesloten volgens voorschrift Geen signaal. Er is geen signaal. Wat heeft het voor zin om het de mensen zelf te laten doen als er geen signaal op de kabel staat. Monteur kwam de andere dag al. Mijn visioen was een doorstoken glasvezelkabel door de kabelaars van Ziggo. Gelukkig was het niet zo. In de kast in de wijk moest nog een switch over worden gezet. Daarom vraagt KPN zoveel voor hun abonnementen omdat de monteur toch altijd nog moet komen. 
Het kost ons wel 4 uur digistress. Maar nu werkt het naar behoren. 

De rest van de week werken we aan de gevel van de garage. Doordat de zon in de ochtend vol op de oostgevel staat is het daar al gauw boven de 30 graden ivm de zwarte folie. De west kant van de garage ligt in de schaduw en in de middag als de zon er wel op staat is er meestal wel een verkoelend windje.
We beginnen op hier om ervaring op te doen met de werkwijze. In het begin van de gevel is het heel lastig maar plots komt er een werkwijze die goed en efficient is. 
De gevel krijgt waar het nodig is een wildverband omdat de planken maar 4 meter zijn en de gevel bijna 8.
Op vrijdag en zaterdag gaat de buurman ook nog met een kraantje, kiepwagen en tril apparaat aan de slag zodat wij beiden zwaar overprikkeld werden. Op zaterdag middag bevestigden we de laatste plank. Ook kwamen Jos en Ankie nog even komen kijken. Zij bouwen ook een houten šŸ”. 
Volgende week ga ik de gevel nog een keer met een lap de gevel in olieƫn en Jan gaat een makkelijk deel doen aan west kant.

We maken van een kunststof plaat allemaal pas blokjes met haken die achter de rombus latten latten. 



Precies 8 mm dik wat ook de naad tussen het hout is. 


Hier zie je hoe het werkt. En dat doet het. We werkten eerst met pas blokjes van hout maar die vielen er steeds tussen uit met het inslaan van de spijkers. 




Het resultaat mag er zijn.
Hier is het wild verband zichtbaar





Precies op de helft 


Alweer op redelijke hoogte. 


Ik wou dat ik zo op glas kon lopen.




Super strak door het uitlijnen van de gevel.


Doorkijkje



Deel 2 is af.




Een groene zee. Omdat het zo nat geweest is groeit het mais niet egaal. Sommige stukken waar water is blijven staan groeit niet en sommige droge stukken exceptioneel.   



Na gedane arbeid is het goed rusten.


Het totaal plaatje. De dakranden worden donkergrijs afgewerkt.



 

Reacties

Populaire posts