Oeps! Bijna vergeten.

Op maandag werken we het laatste gedeelte van de garage af. Een mooi klusje om de week mee te beginnen. Een week met kou en veel regen en grote contrasten in temperatuur. We parkeren de rolsteiger op de veranda vloer. Het past precies. Nu ook de wielen goed op de rem zetten, anders rijden we eraf.
Op de dinsdag is het zo heet achter het huis dat ik er gewoon last van heb. De volgende dag is het zo koud dat de trui weer aan moet als we onze neuzen buiten de deur steken.
Ik ben druk aan het planken oliën om de voortgang van de gevel bij te kunnen houden.
Er is gelukkig even tijd tussen de garage en de oostgevel.
Op woensdag halen we de wasmachine en de TV op uit Delfzijl. De TV had van mij niet gehoeven, want een boek lezen in de avond is ook prima. Maar Jan wil (Grand Designs met Kevin Mc Cloud) De grote verbouwing op SBS 6 niet missen. 
Het stopcontact waar de TV op aangesloten wordt is er 1 van 8 aders. En probeer dan iemand die kleurenblind is deze kabel aan te laten sluiten. Dit is een kabel in categorie 6. Dwz een goede afscherming voor signalen van buiten.
In de meterkast wordt deze kabel op het modem aangesloten. Daar moet dan ook een 8 aderige stekker aangemaakt worden. En de TV deed het in 1 x. Chapeau.
Ook de wasmachine aangesloten en voorzien van een waterslagdemper.

Op de donderdag beginnen we met de oostgevel. Dit zal wel een groot aantal dagen duren. Eind komende week? We weten dan ook wat ons te doen staat. Jan is druk aan het inventariseren of we nog voldoende gevel hout hebben. Samen met de risaliet die nog komt hebben zoals het nu lijkt 20 planken te kort. Nou, dat valt mee.

Ook zijn we al aan het nadenken welke soort materiaal tegen welke kosten er op de dakranden moet worden aangebracht. Gaan we dat zelf schilderen (wat mijn hobby is) of tegen heel veel kosten al op kleur laten bezorgen. En van welk materiaal. We gaan het zien.
En wij weten hoe sterk de veranda is op die plek.😁

Past precies. Goed dat de wielen op de rem gezet kunnen worden.



Af 🎉

                                        

We maken een gat in de wand voor de toevoer van buitenlucht richting de houtkachel. Hier zie je nog 1 van de paar honderd houten pennen in de logwanden zitten. Uiteraard moet we juist daar doorheen. We hebben helaas geen gatenzaag van deze diameter. Dus dat is vele gaten boren met een speedboor.



We hebben destijds een luchttoevoer systeem voor de houtkachel gekocht welke de kachel voorziet van buitenlucht ipv verbrandingslucht uit de kamer. Omdat de keuken in de kamer komt en er een afzuigkap komt kan die bij het aanzetten van deze kap de rook van de kachel de kamer in zuigen. Niet verstandig. Dit systeem voorkomt ook dat er koolmonoxide in huis komt. De houtkachel functioneert gelijk een stuk beter.


Dit is de afsluitklep, die als je niet stookt, kunt afsluiten en dan komt er geen (koude) buitenlucht in de kamer als je dat niet wilt.

We waren het systeem inmiddels vergeten maar zijn nu met de gevel bezig waar dit door moet komen. Oeps. Op het laatste moment viel het kwartje.
Hier de luchtinlaat van 100mm doorsnede. Boven de uitlaat van de kachel + een temperatuur lezer op te kunnen controleren of je goed op temperatuur stookt. Het beste stook je in het rode gedeelte. Schrik niet 😱de buitenste schaal is in 0 Fahrenheit. De binnenst schaal in 0 Celsius. De Deense kachel heeft ook nog een extra opstart luchtklep. Dit merk heeft nagenoeg de beste kachel mbt het rendement en de uitstoot. 

Het lijkt wel een blok statistiek. Het is gewoon wild verband.



Eerst rechts, dan links en dan midden met de hoge steiger.

Links. 

Rechts. Helemaal rechts zijn de planken lang genoeg voor de totale hoogte.

 

Reacties

Populaire posts