Voor de komende herfstweek het monteren net niet af kunnen maken.

 We hebben het net niet gehaald. Het fictieve eind in ons hoofd van eind van de week klaar, is net niet gelukt voor de regen die er aan zit te komen. Uiteindelijk hebben we natuurlijk super mazzel gehad dat het monteren van de gevel beplanking allemaal gelukt is met droog weer. Nu alleen nog de beplanking onder het verandadak, maar dat kan evt ook als het stortregent. 

Sorry lezers dat het saai wordt van al die foto's  mbt de gevel. Volgende week staan er vast weer andere foto's op van andere klussen. Wij vinden het ook saai worden al die planken. Er worden inmiddels planken gedroomd

Deze gevel was uiteindelijk zeer bewerkelijk, omdat er een kachelpijp in de weg zat. Die zat zo in de weg dat we er bijna aan gedacht hebben om hem tijdelijk weg te halen. Het zat hem vooral achter de kachelpijp. Die loopt dan dermate dicht bij de gevel langs dat we enkele planken moesten schroeven ipv spijkeren met onze haakse schroefmachine. Die paste er net achter. 

Ook was het weer een uitdaging om op hoogte te werken. Steiger op en steiger af. Vooral dat stuk achter de kachelpijp.

Maar het is gelukt. Nu nog in de olie zetten wat ik straks ga doen en in het raam moet nog worden afgewerkt. Dat is voor morgen en dinsdag tussen de buien door. En nog even de steiger weghalen voor de wind die wordt verwacht. Het kan hier enorm waaien.

En dan zomaar weer naar een andere klus. Het lijkt de hele week slecht weer te blijven en pas na volgende week zitten er weer wat drogere dagen tussen. De vloerverwarming moet nog worden afgemaakt. W.o. de zone verwarming in huis. Dwz alle thermostaten in elke kamer 1 en 12 motortjes op het manifold. ( Vloerverwarmingsverdeler)

De verwarmingsleidingen van en naar de warmtepomp en het buffervat moeten nog worden geïsoleerd voor koud en warm water.

Maar ook even een pas op de plaats zou goed zijn. We gaan het zien.


Badend in de ochtendzon.

Hier is de gevel af op de ramen na.







Wat een onderhoud.😲. We gaan het zien. Voor iemand die als hobby schilderen kijkt daar anders tegen aan.

Op zaterdagavond nog lang doorgewerkt. Het slagveld ligt nog op de veranda.




De gevel kan nu echt tegen alle regen en storm.

Hier zie je ook hoe moeilijk het was achter de kachelpijp.

Hier ook zo'n nieuw stuk gereedschap. Super knijpers.  Wat we ooit hebben aangeschaft en eigenlijk nooit eerder gebruikt hebben komt nu toch van pas. 





Hier het begin van het moeilijkste gedeelte.

Onder de luchtinlaat van de houtkachel. En de zware steun voor de kachelpijp





We laten het moeilijkste voor het laatst.





Ook zo fijn. Mijn tapeleverancier komt met een nieuwe inkoop leverancier voor een oorspronkelijk geweldig product. Vliestape. Het zal wel goedkoper zijn als inkoop. Maar niet werkbaarder voor de klant. Vreselijk irritant. Vliestape is tape waarmee je de gevelfolie aan elkaar plakt en het muis dicht maakt. Deze tape heeft een enorme plakkracht. Als het eenmaal vast zit kan het zonder alle materiaal kapot te maken niet meer los. 



De 2 gedeeltes komen steeds dichter naar elkaar toe.


Het blijft prachtig hout. 

Reacties

Populaire posts